У мережі показали шокуюче відео, на якому пенсіонери буквально побилися за викинуті на смітник продукти із супермаркету, у яких минув термін дії.

Пенсіонери в Україні
Пенсіонери в Україні

Інцидент стався у Києві в районі Виноградар, передає Kyiv LIVE та публікує відповідне відео інциденту.

"Сумне відео: пенсіонери борються за "просрочку" з " Великої Кишені" на Виноградарі, викинуту на смітник.Кожен виживає, як може", - йдеться у підписі під відео.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, українці пенсійного віку, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, лишилися без пенсій та мінімальних засобів існування.

пенсіонер
пенсіонер

Про це розповідають експерти, пишуть ЗМІ.

У повідомленні сказано, що зараз в Україні проживає понад 500 тисяч громадян, які є пенсіонерами і переселенцями. Ще близько 700 тисяч громадян України - пенсіонери, які залишилися на тимчасово непідконтрольних української влади територіях.

"Вони позбавлені права на пенсію та залишені фактично один на один з викликами окупації", - кажуть експерти.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

Експерт в один голос стверджують, що позбавлення громадянина пенсії - це грубе порушення конституції та прав людини.

"Пенсія - це майно. Позбавлення особи майна - є втручанням в право власності. Право на пенсію виникає, коли особа робить обов'язкові внески в пенсійний фонд, як право власності на частину цього фонду. Це право не залежить від того, чи отримує людина пенсію "на руки", - підкреслюють фахівці.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Україні насправді нараховується чимало позитивних законів, тільки біда в тому, що не всі із них виконуються.

Інколи простого пенсіонера можуть кинути до в'язниці на солідний термін, а при цьому ті, хто користується посадою у власних інтересах, можуть із легкістю уникнути покарання. Принаймні, так вважає юрист Михайло Шнайдер.

Також Знай.ua писав про те, що в українських магазинах з кожним днем суми на цінниках повзуть догори і більшості українців не можуть собі дозволити навіть найнеобхідніших продуктів харчування.