В українській столиці 3 лютого відбудеться церемонія інтронізації предстоятеля Православної церкви, митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Відомо, що захід пройде в Софійському соборі. Початок - о 9.00.

Про це стало відомо завдяки повідомленням київських ЗМІ.

митрополит Епіфаній
митрополит Епіфаній

Нагадаємо також той факт, що 3 лютого у Епіфанія день народження - ювілей - йому виповнюється 40 років. Журналісти заявляють, що на церемонії буде офіційний представник Вселенського патріарха - митрополит Гальський Еммануїл, представники монастирів Святої гори Афон. Очікується участь Президента Петра Порошенка.

Українська Православна Церква (УПЦ)
Українська Православна Церква (УПЦ)

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Церемонія інтронізації глави Православної церкви України завершить всі процедури, які стверджують автокефалію Єдиної церкви. Варто зазначити, що площу перед собором огороджено, до самого храму пускають тільки за запрошеннями і через рамки металошукачів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тоді як православні церкви в Україні об'єднаються, завершиться війна на Донбасі, а окупований Крим повернуть Україні. Таку позицію висловив в інтерв'ю "Радіо Свобода" митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"РПЦ має великий вплив. І ми віримо в те, що коли ми згуртуємося, всі православні українці єдиної помісної православної церкви, завершиться війна на Донбасі і Крим буде повернуто Україні",- зазначив він.

Адже, за словами митрополита, Путін втратить в Україні підтримку, яку він мав до цього. Бо якби він не мав цієї підтримки, то не було б війни на Донбасі.

Варто нагадати, що в Міністерстві культури України щиро сподіваються, що УПЦ Московського патріархату виконає закон про перейменування в Російську православну церкву, оскільки від цього в подальшому залежатиме позиція держави.

Нагадаємо, митрополит УПЦ МП вкрав гроші парафіян і змотався в Росію: про це повинні знати всі.

Як повідомляв Знай.uа під Києвом пройдуть відкриті кінні майстер-класи.

Знай.uа писав, в Україні набув чинності новий закон про церкви і секти: деталі.