Сьогодні, 2 лютого опівдні в Києві загорілися складські приміщення біля "Даринка". Незважаючи на оперативне прибуття пожежних бригад, локалізувати пожежу їм все ще не вдалося. Пожежу вже називають однією з наймасштабніших у столиці за останні кілька років.

За станом на 17:40 площа пожежі становить 10 500 квадратних метрів. Про це з місця події повідомляє Інформатор.

Виклик про пожежу на складах, які розташовані на вулиці Червоноткацькій, поступил на диспетчерський пульт в 11:52. Прибулі на місце пожежники підтвердили спалах, однак не змогли встановити його джерело. Вже на той момент можлива площа пожежі склала 600 квадратних метрів. За попередньою інформацією, загорілися склади з будівельними матеріалами. Тоді ж з'явилася перша інформація про те, що вогонь може поширитися на склад фармацевтичної фірми.

Через три години прес-офіцер ДСНС Світлана Водолага дала офіційний коментар, в якому зазначила, що представники фармацевтичної фірми запевнили: на складі не зберігається ніяких небезпечних речовин. Тим не менш, вже з 13:30 на місці подій перебувала польова хіміко-радіологічна лабораторія, яка постійно збирає проби повітря.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

На місці працює лабораторія, яка збирає проби повітря

Також рятувальники надали скорректированные цифри за масштабами пожежі: вогонь поширився на площу в 5 000 квадратів, боротьбу з ним ведуть 96 пожежних та 23 одиниці основної та спеціальної техніки. Незважаючи на складнощі з доступом в приміщення, рятувальникам вдалося витягнути з палаючого складу кілька газових балонів. Таким чином, зазначила Водолага, вдалося уникнути можливих вибухів.

Працює більше сотні вогнеборців

15:00 хоча б локалізувати пожежу рятувальникам не вдалося. Більш того, площа загоряння збільшилася до 8 000 квадратних метрів. На місці работали 105 пожежних та 23 одиниці техніки. Мобільна лабораторія не зафіксувала наявності шкідливих речовин у повітрі. Також саме до цього моменту вдалося встановити власника спалахнули складів. У приміщеннях ТОВ "Адоніс Проект" загорілися будматеріали та електротехніка.

За станом на 17:40 площа пожежі склала 10 500 квадратних метрів, у вогні працює 123 рятувальника і 31 одиниця техніки. Також з'явилася непідтверджена інформація про першому постраждалому. Ним став один з рятувальників, які вже сьомий годину б'ються над локалізацією пожежі. Зараз з'явилася загроза поширення вогню на розташований поблизу будівля.

Відео з висоти пташиного польоту:

Нагадаємо, у Києві на Дарниці спалахнула масштабна пожежа, все у чорному диму: відео.

Як повідомляв Знай.uа вибух і пожежа знищили завод-гігант: катастрофа торкнулася багатьох людей.

Знай.uа писав, жахлива ДТП під Києвом: трупи розкидало скрізь, свідки налякані і мовчать.