Українцям оприлюднили нові цифри тарифів на водопостачання.

нові тарифи на комуналку
нові тарифи на комуналку

Про це повідомляє уряд.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг підвищила тариф на водовідведення та водопостачання для "Київводоканалу" на 11%.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Як наголошується, відповідне рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 25 січня.

Так, з 1 лютого тариф на послуги централізованого постачання холодної води та водовідведення для споживачів Києва зросте на 11% - до 21,756 гривень за кубометр.

Нагадаємо, українців в 2019 році чекає комунальний апокаліпсис.

Комуналка
Комуналка

З тим, як зростають тарифи, стає і більше боргів за комунальні послуги, розповідає видання Хвиля.net. Так до 1 листопада 2018 року українці вже були в боргах по вуха – всі разом ми заборгували 39,9 млрд грн. За один тільки жовтень борги українців зросли на 1,7 млрд грн. І це при тому, що перша половина місяця була тепла, а ціна на газ для населення «стара».

комуналка
комуналка

Згідно з експертними прогнозами, нічого хорошого нас не чекає. Ціни на газ зростають, опалення дорожчає в геометричній прогресії, субсидії масово скорочуються, гаряча вода з 1 січня дорожчає, а в холодну пору року цілком закономірно очікується мінусова температура. Так, за комуналку населення заборгує до кінця опалювального сезону вже 60 мільярдів гривень.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Кабінет міністрів затвердив проект закону, який допоможе чітко визначати, хто з українців потребує державної допомоги.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Таким чином відтепер влада влаштує громадянам тотальні перевірки з метою верифікації і моніторингу державних виплат

Про це повідомили представники Міністерства фінансів України.

"Для держави важливо, щоб громадяни могли оформити субсидію без бюрократичних перешкод. Саме тому їм тепер достатньо подати лише заяву та декларацію про доходи. &Nbsp; водночас вразливим місцем такої спрощеної процедури є ризики зловживань, і саме верифікація покликана виявити неправомірні, нецільові виплати", - заявмв заступник міністра фінансів сказав Юрій Джигир, коментуючи проект Закону "Про верифікації і мониторингне державних виплат".

Також Знай.ua писав про те, що мобільний оператор Київстар виконує вказівки Нацкомісії з питань зв'язку.