Під час засідання Постійної комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами було підняте надважливе питання для багатьох столичних водіїв. Невдовзі на одній із проблемних ділянок Святошинського району, де у час-пік доводиться годинами стояти у пробках, може розпочатися масова реконструкція. Втім, разом з тим, на перетині бульвару Академіка Вернадського – вул. Академіка Єфремова з проспектом Академіка Палладіна може з'явитися цілий "острів забудов". Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Обиратимуть з кількох варіантів

Наразі розглядається два варіанти розв'язки: в першому бульвар Академіка Вернадського пролягатиме над проспектом Академіка Палладіна, а в другому – Палладіна над Вернадського.

Перший варіант передбачатиме полотно, довжиною у 165 метрів і шириною у 21 метр, а другий – завдовжки у 264 метри і завширшки у 30, 5 метрів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Потенційні проекти обговорювалися ще рік тому – тоді одностайного схвалення киянами жоден із наданих варіантів так здобув.

Як відзначалося у відповідному розпорядженні КМДА, схвалене ще у 2016 році, виконання робіт дозволить збільшити пропускну спроможність транспорту на проспекті Академіка Палладіна з 18 тисяч авто на добу до 25 тисяч.

Тільки проектування коштуватиме понад 10, 4 млн

Знай.ua вдалося дізнатися, що тендер на надання послуг проектування автомобільних доріг (Виконання проектних робіт з реконструкції транспортної розв’язки на перетині бульвару Академіка Вернадського – вул. Академіка Єфремова з просп. Академіка Палладіна у Святошинському районі) був завершений ще у лютому 2017 року.

У якості замовника виступає КК "Київавтодор", а виконавцем стало ТОВ "Інститут "Київдормістпроект"". Загальна вартість робіт складатиме 10 млн 490 тис грн.

У яку суму обійдеться облаштування нової розв'язки, поки невідомо.

Чи не отримають місцеві чергові "бетонні джунглі"?

Даний об’єкт викликав кілька конкретних питань з боку членів постійної комісії.

"Чи правда, що окрім розв'язки, на цьому місці розміститься торгівельний центр? Та які ще ймовірні забудови тут передбачені?", – із такими питанням члени комісії звернулися до представника Департаменту містобудування та архітектури.

Замість зручного транспортного об’єкту отримати чергову ділянку "бетонних джунглів" побоюються і місцеві жителі.

"В першу чергу, нам потрібно впорядкувати рух не тільки шаленої кількості машин, а й зробити більше пішохідних переходів. Велодоріжки теж не завадили б. Але ми чули, що разом із новою дорогою з'явиться і ТЦ. Але ж кому він потрібен?! У нас і так купа магазинів поруч. Якщо насправді вони так зроблять, то це точно буде зроблено за хабарі – нам, жителям, він не потрібен! А там не встигнеш зрозуміти, як висоток набудують!", – скаржиться Олексій Газько, мешканець Святошинського району.

Всупереч сподіванням, будівництво нового ТЦ таки підтвердили і в Департаменті архітектури.

"Як основний варіант ми розглядаємо той, у якому проспект Палладіна пролягає над бульваром Вернадського. Будівництво торгівельного центру тут передбачено, але не як основний об’єкт, а додатковий – він ніяк не погіршить план проекту. До того ж, тут передбачається облаштування нових світлофорних об’єктів і окремих велодоріжок", – повідомляє начальник Відділу моніторингу та опрацювання проектів розвитку інженерно-транспортної інфраструктури міста Департаменту містобудування та архітектури КМДА Ніна Бородавко.

Відповідним рішенням комісії стало оформлення доручення Департаменту містобудування та архітектури КМДА роз’яснити деталі реконструкції і надати чітку інформацію щодо торгівельного центру та чи не суперечитиме запланована забудова цього об’єкту облаштуванню оптимально зручної транспортної розв'язки.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав про вихідні у лютому: скільки українцям дадуть відпочити.

Також Знай.ua повідомляв, що на Хрещатику з’явиться новий торговий центр: перероблять згорілий.