Українські комунальники воюють зі сніговою стихією, але жителі міст все одно лишаються без взуття.

Чергова хивля потепління серед зими призвела до того, що метрові снігові замети раптово перетворилися на величезні брудні калюжі та суцільний бруд. Тротуари українських міст, усі як один, стали смугою перешкод. Чому бруд не прибирають та як впливає на наше взуття бруд, змішаний із антисніговою присипкою, досліджували журналісти ТСН.

Причина безладу на вулицях - нормативи радянських часів. За ними, якщо випав шар снігу висотою до 1 см - можна не прибирати. За лопати комунальники мають братися, якщо всипало вище 3 сантиметрів снігу. Бруд та сніг змішуються з реагентом, що утворює гримучу суміш.

"Насправді використовують звичайну поварену сіль. Усе інше коштує дорожче. Тому роблять піщано-солеву суміш, і посипають", - розповів Олександр Сергієнко, директор дослідницького центру "Інститут міста". Зазначається, що саме сіль - головний ворог взуття.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, морози та снігопад цієї зими стали вже звичним явищем для жителів столиці. Проте, разом із красотами справжньої зими, мешканцям доводиться миритися і з майже півметровими заметами на тротуарах та годинами стояти у пробках, внаслідок нерозчищених вулиць. Із настанням зими кияни не перестають звертатися до Контактного центру із проханням нарешті прибрати місто від снігу. І дедалі коментарі стають все суворішими – люди ледь стримують своє обурення.

Як повідомляв раніше Знай.ua, кінець січня та початок лютого побалують українців м'якою зимовою погодою. Можна буде трохи відпочити від морозних "сюрпризів" зими. Прийде тимчасове потепління, яке згодом знову змінять морози.

Синоптик порадила готувати гумовики - сніг підтаватиме серйозно. І бути обережними під дахами будинків - можливі бурульки.

Також Знай.ua повідомляв, що лютому до України прийде справжня люта зима з міцними морозами. На півночі країни показники ртутних стовпчиків впадуть до -30 градусів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню народного синоптика Леоніда Горбаня.