У столиці 80-річну киянку обманули аферисти, продали її житло і викинули стареньку на вулицю.

Бабуся майже півроку прожила на вулиці. Тепер жінка перебуває у лікарні, їй відшукати родичів. Нещодавно її сильно побили, але небайдуж громадяни її знайшли і викликали швидку. У лікарні киянка згадала, що має сестер, інформує ТСН.

Зараз Раїса Захарівна радіє медсестрам та сусідам по лікарні, а кілька днів тому її домівкою були картонні коробки біля метро "Житомирська". Бабусю знайшли поряд з аптекою.

"Бабуля лежала, вся закривавлена. Не вставала, ми її підняли, викликали швидку. Потім наступного дня подзвонила, дізналася, де лежить, ми приїхали сюди та почали навідувати", - розповіла киянка Лариса Статкевич.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Пацієнтка надійшла в достатньо важкому стані: з обмороженнями, з травмами", - розповів завідувач відділення політравми лікарні №17 Дмитро Мясніков.

У жінки був син, який помер 10 років тому. Квартиру вона втратила через такого собі Михайла Григоровича, в нього лишився і паспорт жінки.

"Він шахрай, і позабирав усе. Мене в усьому обманули", - каже Раїса Косянчук.

Журналісти ТСН розвідали, що 66-річний чоловік, про якого говорить бабуся, є колишнім міліціонером. Він не лише продав квартиру, а й забирав ії пенсію.

"Номер телефону Михайла Григоровича бабуся знає напам’ять, але абонент поза зоною досяжності. За адресою реєстрації ніхто не виходить, в інтернеті повідомлення, що чоловік продає квартиру на тій самій вулиці, де жила бабуся, але в іншому будинку," - йдеться у розслідуванні.

Журналісти намагалися розшукати сестер Раїси. Але на малій батьківщині жінкі уже нікого не лишилося.

За ще одною адресою у Києві знайшли 76-річну сестру Клавдію Захарівну. Вона розповіла, що сестру не бачила зо три роки і перепитує, чи живу її знайшли. Радіє, що Раїса жива, але до себе забрати її не може.

"Я не знаю, куди її забирати, якщо вона з нами так повелася. Ми увесь час їй допомагали, і продукти давали, і гроші давали, син їй купив мобілку, вона потім цю мобілку чи то у воді втопила", - пояснює сестра. Але пообіцяла-таки провідати Раїсу в лікарні, а телефоном повідомляє ще одній сестрі, 90-річній Ганні, що Рая жива.

Згодом Клавдія Захарівна з сином приїхала до лікарні. Раїса спершу сестру навіть не впізнає. Врятована жінка обіцяє написати заяву на Михайла Григоровича. Соціальні служби допоможуть відновити паспорт та оформити в інтернат. Найбільше бабуся мріє, щоб її ніколи не обдурювали.

Нагадаємо, в Україні будуть функціонувати паралельно одразу два види субсидій. Деякі українці отримають безготівкову субсидію, а декому дадуть гроші на руки.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українців змусять оплачувати не лише свою комуналку, а й борги сусідів.

Також Знай.ua писав, що стало відомом, як змусити поставщиків послуг компенсувати за неякісну комуналку.