Морози та снігопад цієї зими стали вже звичним явищем для жителів столиці. Проте, разом із красотами справжньої зими, мешканцям доводиться миритися і з майже півметровими заметами на тротуарах та годинами стояти у пробках, внаслідок нерозчищених вулиць. Із настанням зими кияни не перестають звертатися до Контактного центру із проханням нарешті прибрати місто від снігу. І дедалі коментарі стають все суворішими – люди ледь стримують своє обурення. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Команда Кличка працює в режимі "постфактум"

Незважаючи на те, що снігопади розпочалися ще в середині листопада, місто весь цей час перебуває у "білосніжному полоні". Киянам майже щодня доводиться втричі довше добиратися до роботи та додому, а водії вимушені години проводити у пробках.

"На жаль, Кличко та його команда вже кілька років поспіль продовжує працювати не планово, а в режимі "постфактум". У той час, як всі заздалегідь знають про початок снігопадів, чиновники починають оголошувати авральний режим лише після того, як місто засипле снігом. При цьому, ще й встигають піаритися на цьому. В результаті днями, а то і тижнями в столиці панує транспортний колапс, а люди годинами дістаються до роботи", – зазначає Олександр Федоренко, голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка "Рідна країна".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Кличко жодного разу не зміг вчасно надати команду "Старт!" комунальникам!"

До КБУ "Контактний центр міста Києва" 1551 щодня продовжують надходити відповідні скарги з різних районів столиці.

"Кінцева зупинка Кадетський Гай, 3. Сніг по пояс. Роз’ясніть, будь-ласка, як громадянам попасти в міський транспорт, коли "Київавтодор" почистив дороги та всі ці кучугури снігу змів на зупинку. У людей, на жаль, крил немає, перелетіти груди снігу можливості немає. Чому така ганебна ситуація відбувається майже по всьому місту? Чому дороги для автотранспорту чистять, а тротуари для людей – ні?", – скаржиться киянин у зверненні № С-3464, зареєстрованому 28 січня.

Схожа ситуація і в Оболонському районі.

"23-28 січня на нашій прибудинковій території не була проведена прибирання снігу і льоду. Згідно з нормами КМДА, прибирання снігу і льоду на прибудинкових територіях повинна проходити щодня. Чому не була проведена прибирання снігу і льоду? Про проблему з 23 числа я повідомляв в 15-51, але ЖРЕО продовжує саботувати прибирання. Прошу прийняти міри!", – обурюється мешканець столиці у зверненні № К-5764 від 28 січня.

Аналогічні питання бентежать і жителів Подільського району.

"Як назвати людину, яка живе у сучасному Світі з інтернетом, і все одно продовжує із дивуванням та ошелешеністю сприймати черговий снігопад? А це наш мер! Навіть дворічна дитина, побачивши у вікно сніжок, одягається і бере лопатку на двір, а Кличко жодного разу не зміг вчасно надати команду "Старт!" комунальникам. Скільки можна так ганьбитися?!", – скаржиться Іван Дьомін, мешканець Подільського району.

У свою чергу, Знай.ua підготував відповідний запит, аби дізнатися за прибирання якої території в місті відповідають місцеві комунальні служби, та де саме пролягає межа між зоною ЖРЕО, "Київавтодор", "Київський метрополітен" та ін..

Раніше Знай.ua писав про те, що посеред засніженого Києва вирішили прокласти водопровід: саме час.

Також Знай.ua повідомляв, що київські "копи" обібрали довірливого туриста до нитки: хотів допомогти, а вийшло, як завжди.