За рік оренда квартир у столиці різко подорожчала. Особливо відчутно для районів біля метро. В більш віддалених від метро місцях також вартість квартир додала в ціні.

Найчастіше у столиці орендують житло економ-класу за ціною 5-8 тис. грн. За ці гроші можна зняти як одно-, так і двокімнатну квартиру. Однак за таку ціну зняти квартиру - ще потрібно постаратись, - пише "businessua.com".

оренда житла

Найпопулярніші квартири для оренди у Голосіївському р-н столиці, Позняках, Осокорках. Також попитом користується житло у Шевченківському та Солом'янському р-н.

Торік кількість угод порівняно з 2017 роком зросла близько на 50%.

"Попит мало-помалу почав зміщуватися в бік маленьких квартир. Люди не хочуть переплачувати за зайві метри і велику комуналку. Тому переїжджають у менші квартири. Змінюють двокімнатні на однокімнатні", - говорить аналітик Сергій Костецький.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

бюджетна квартира у столиці


У 2015-2017-их на людину припадало 25-30 пропозицій на ринку нерухомості. У 2018 році цей показник зріс до 40 квартир.

Власникам нерухомості дедалі важче знайти квартирантів. І вимоги до них жорсткіші та й ціна для українців відверто кажучи, кусається.

За словами ріелторів, від 5 тис. грн квартиронаймачі шукають житло з якісним ремонтом, новою сантехнікою. Однак за таку суму вдасться знайти лише "вбите" житло зі старими меблями та ще потрібно витратитися, щоб навести лад.

нові будинки

"Збільшення попиту на оренду квартир цьогоріч чекати не варто. Показники залишаться на рівні минулого року - приблизно 2 тисячі угод на місяць. У 2006-2007 роках цей показник перевищував 6 тисяч", - резюмує Костецький.

Нагадаємо, українцям розповіли, де продають найдешевші квартири в новобудовах.

Як повідомляв раніше Знай.ua, як зміняться ціни на житло в Україні після президентських виборів.

Також Знай.ua писав, що ці квартири українці купують найбільше.

Дивіться: Чого чекати від ринку нерухомості та як не втрапити в халепу

Оренда житла: можливі проблеми і як їм запобігти - поради ДФС

Як у податковій дізнаються про нелегальне здавання квартир? Як виявилось - дуже просто... Більше тут: http://t.5.ua/QY7280 👈

Geplaatst door 5 канал op Donderdag 21 juni 2018