У столиці призупинили заняття в 4 школах у зв'язку зі зростанням захворюваності учнів на грип та ГРВІ з початку 2019 року, про що передають "Українські Новини", посилаючись на повідомлення Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Як йдеться у повідомленні, навчання призупинено у школі №164 Солом'янського району (8 класів), у гімназії №143 Оболонського району (всі 35 класів), в школі №168 (24 класи), в школі №80 Печерського району (всі 23 класу).

Також наголошується, що керівники навчальних закладів мають право поклассово або ж повністю зупиняти навчання, якщо з причини захворювань на ГРВІ та грип відсутні 20% від загальної кількості учнів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Згідно з даними КМДА, у столиці за другий тиждень 2019 року зареєстровано 13 076 хворих на грип та ГРВІ, що на 9,8% більше, ніж за перший тиждень (11 907). Також наголошується, що захворюваність серед школярів зросла на 15,5%.

У цілому в Києві показник захворюваності нижче епідемічного порогу на 48,5%, а інтенсивність епідемічного процесу знаходиться на рівні, характерному для цього періоду року.

За даними КМДА, з початку епідемічного сезону (1 жовтня 2018) в прищепних кабінетах комунальних закладів охорони здоров'я і приватних клінік проти грипу вакциновано 34 214 осіб, з них 8 898 - діти.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що мобільні оператори значно підняли ціни на свої послуги з нового року.У Lifecell абонплата зросла на 33 - 75% в залежності від тарифного пакету. У цифрах вийшло, що багато тарифів оператора зросли на 25-30 грн., а деякі - до 75 грн. Київстар днями став переводити абонентів передплаченого тарифу Онлайн 4G на тариф Онлайн 4G+, який коштує на 40 грн. більше, однак включає такий же пакет послуг.

Як повідомляв портал "Знай.uа": українці обрали нову назву коньяку. Напій відтепер називається Український коньяк або Бренді України.

Також "Знай.uа" писав, що українцям пояснили, чому деякі категорії продуктів подорожчали. Виною всьому – погодні умови, внаслідок яких доставити продукти в магазини набагато складніше.