Офіційна презентація "е-Квитка" на усі види громадського транспорту Києва, заявлена столичною владою на 26 грудня, була зірвана в останню мить. У якості причини тоді були названі технічні несправності, які вже невдовзі обіцяли усунути. Минуло майже 3 тижні, але про повторну презентацію в мерії поки що так і не заявляли. Тож Знай.ua вирішили дізнатися, коли саме киянам чекати на обіцяний "європейський стандарт".

Дослідна експлуатація триватиме до 31 жовтня

Презентація довгоочікуваного єдиного електронного квитка, мова про який вже десятки разів підіймалася у столичних ЗМІ представниками міської влади, вже, як мінімум, кілька разів мала б відбутися. Та поки слова залишаються лише словами.

"Скрізь за кордоном це вже давно норма. Коли ми вже прийдемо до сучасного розвитку? Окрім цього, проїзний на всі види транспорту теж має вже давно існувати за адекватними цінами, а не як зараз на 4 різновиди коштує 1300 грн. Як можна ставити таку ціну, якщо зарплати у нас геть не європейські?!", – скаржиться мешканець Оболонського району Олександр Вальчин.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомили в Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, введення в експлуатацію Автоматизованої системи обліку оплати проїзду та системи "е-Квиток" відбувається за планом, згідно із розпорядженням №1934 від 26 жовтня 2018 року.

"З 30 жовтня розпочалась дослідна експлуатація Автоматизованої системи обліку оплати проїзду у міському пасажирському транспорті Києва (АСОП) у тестовому режимі. Після проведення тестового періоду, АСОП буде запущено до користування пасажирами у дослідній експлуатації, яка триватиме до 31 жовтня 2019 року", – зазначає в.о. директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Володимир Попов.

А вже після цього, з 31 жовтня цього року, АСОП буде введено у промислову експлуатацію на всіх видах та маршрутах громадського транспорту столиці.

Обіцяють "от-от", але конкретики немає

Презентація "е-Квитка", що мала бути проведена наприкінці грудня, так і не відбулася. Її в останню мить було замінено на черговий брифінг щодо прибирання снігу у місті. Знай.ua намагалися дізнатися, коли ж тепер чекати на демонстрацію єдиного електронного квитка.

"Найближчим часом планується провести презентацію АСОП та системи "е-Квиток" для громадськості та представників ЗМІ. Про час та місце проведення буде повідомлено на офіційному сайті КМДА", – повідомляє в.о. директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Володимир Попов.

Конкретної дати почути так і не вдалося. Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав про те, що проїзд здорожчає на 24%, газ - від 18% та платні медпослуги: фінансові нововведення 2019 розписали по місяцях.

Також Знай.ua повідомляв, що київські комунальники створили власні нанотехнології: плаваючий асфальт поставив на вуха соцмережі.