Киян глибоко обурили чутки про закриття кінотеатру "Київ" по вулиці Великій Васильківській, який давно став улюбленим місцем дозвілля містян.

Джерела у міській раді повідомляли, що причиною цього може стало те, що знаменитому культурному центру не продовжують строк оренди.

Однак днями стало відомо, що відомості про закриття усе ж не підтвердилися.

Про це повідомив заступник голови КМДА Володимир Слончак.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Чиновник повідомив,що протягом місяця міська влада проведе прозорий і відкритий конкурс, на якому виберуть нового орендаря.

За умовами конкурсу, новим орендарем стане той, хто запропонує найбільшу суму. Крім того, обраний наймач повинен буде провести капітальний ремонт у приміщенні за власний рахунок.

Найближчий місяць кінотеатр буде функціонувати в звичайному режимі.

Окрім того Володимир Слончак повідомив, що взяти участь у конкурсі може кожен. Сума оренди стартуватиме від 700 000 гривен, але свою перевагу комісія віддасть того, хто запропонує якомога більше.

"Серед кандидатів може бути і нинішній орендар ТОВ "Кінотеатр Київ", і КП "Київкінофільм", - каже чиновник.

На даний момент орендна плата за місяць становить 47 000 гривень та це максимально низька ціна за приміщення такого розміру. Але у цієї будівлі існує ще й суборенда - 208 000 гривен.

Гривня
Гривня

Варто додати, що культурно-мистецький центр знаходиться на балансі міста Київ і приватизувати його більше ніхто не має можливості і права. Він є пам'ятником архітектури і містобудування місцевого значення. Тому цільове призначення кінотеатру змінюватися не може. Також перед укладенням договору оренди, балансоутримувач повинен спочатку укласти договір з Департаментом охорони культурної спадщини, в якому буде прописано цільове призначення будівлі - кінотеатр.

Нагадаємо, у столиці можуть закрити популярний культурний центр "Кінотеатр "Київ".

Як повідомляв раніше Знай.ua, на місці одного з найстаріших київських кінотеатрів - "Кінопанорами", який на днях припинив роботу, зведуть новий заклад.

Також Знай.ua писав про те, що в Києві біля будівлі міської адміністрації, був проведений мітинг на підтримку двох найстаріших кінотеатрів міста - Кінопанорами і України, про закриття яких повідомлялося минулого тижня.