У Києва планують побудувати легальне кладовище для домашніх тварин. Також планують спорудити крематорій, колумбарій з надмогільніком і господарські приміщення для працівників.

Про це пише Інформатор, посилаючись на відповідь на запит до Департаменту міського благоустрою.

Кладовище буде розташовуватися в Деснянському районі на вулиці Пухівській, біля Алмазного озера на Троєщині. Почати будівництво планують в 2020 році. Візуалізація, детальний опис і інші нюанси забудови будуть відомі після закінчення проектних робіт.

Кошти на перше легальне місце поховання домашніх тварин заклали в бюджет столиці на 2019 рік. Міська адміністрація виділила майже 30 тисяч гривень на цей проект. Розпоряджатися фінансами буде Департамент міського благоустрою, а одержувачем стане КП "Київська міська клініка ветеринарної медицини".

Нині в Києві люди змушені ховати своїх улюбленців на стихійних цвинтарях. Найбільших поки що два: одне безпосередньо поряд з будівництвом майбутнього кладовища, яке офіційно планують збудувати, а інше - на Русанівці, поруч з платформою електрички "Київська Русанівка". Однак їх регулярно погрожують знести.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Чиновки планували створити на цьому місці кладовищі ще протягом 2003-2005 роках. Навіть почали будувати деякі будівлі, але, на жаль, тоді проект "заморозили" через недостатнє фінансування.

Зараз на території недалеко від ТЕЦ-6 і Алмазного озера ростуть дерева і знаходяться кілька недобудов.

Нагадаємо, що ворогуючі тварини проявили один до одного справжню любов, це зворушило соцмережі до глибини душі: невже мій пес тільки що погладив кота?

Як повідомляв портал "Знай.uа", при зустрічі з господинею пес втратив свідомість. З ним все добре, він просто дуже зрадів.

Також "Знай.uа" писав, бездомний врятував пса від страшної смерті і посмішка тварини підтверджує, що світ сповнений добра.