Впродовж чотирьох років у Харкові планують закінчити будівництво скандальної Олексіївської лінії метрополітену.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, у мерії міста вже розповіли, що майже всі власники нерухомого майна у зоні планового будівництва дали згоду на викуп свого майна.

Так, зі 145 фізичних та юридичних осіб чиє майно знаходиться на "дорозі" будівництва метро від станції "Метробудівників" до станції "Одеська", близько 141 дали повну згоду на відчуження майна.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Крім того у мерії відзначили, що за рахунок бюджету доведеться викупити 89 об'єктів зі 145.

70% власників нерухомості погодилися із запропонованою ціною, а угод із викупу нерухомості вже провели на понад 40 мільйонів гривень.

При цьому варто відзначити, що є 4 особи, які навідріз відмовились від проведення переговорів та подальшого продажу.

Відомо також, що один з цих 4 об'єктів несподівано змінив свою площу і замість одного житлового будинку на земельній ділянці "з'явилось" два.

У міськраді все встигли звернутись до місцевої прокуратири з цього провиду, задля перевірки законності подібного будівництва.

Водночас у Кернеса озвучили свою принципову позицію, заявивши, якщо міська влада не дійде згоди щодо викупу з цими чотирма власниками, то звертатиметься до суду щодо примусового викупу.

Що відомо про продовження Олексіївської лінії метро в Харкові?

19 липня 2017 український уряд затвердив проект будівництва станцій метро "Державинська" та "Одеська" на Олексіївській лінії метрополітену в Харкові. Кредит у розмірі 320 мільйонів євро надасть Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк.

Більше того крім, будівництва двох станцій узгоджений проект передбачає будівництво нового депо на купівлю близько 85 вагонів рухомого складу.

Разом з тим варто відзначити, що у 2019 році кілька українських міст поповняться новим громадським транспортом. Для цього влада збирається просити кредит у Європейському інвестиційного банку.

Чиновники розповіли, що загалом україна збирається придбати 227 автобусів, 153 тролейбуса, 56 трамваїв, 35 вагонів метрополітену.

Нагадаємо, київське метро та російський олігарх нахабно залізли до кишень українців.

Як повідомляв "Знай.ua", метро знову подорожчає, на черзі - тролейбуси і трамваї.

Також "Знай.ua" писав, про трагедію у київському метро.

320 мільйонів євро на метро у Харкові