Незважаючи на справжні зимові холоди із снігопадами та посиленими морозами, крадії продовжують "полювати". Особливо уважними мають бути власники машин, оскільки одразу у декількох районах столиці зафіксовані випадки саме автомобільних пограбувань. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

2 викрадення машин – за 1 день

За минулу добу до органів внутрішніх справ столиці надійшло 247 повідомлень.

"Зокрема, було скоєно 9 грабежів, 5 хуліганських випадки, 132 крадіжки та 2 незаконних заволодінь автотранспортом. У 66 випадках підозрювані особи встановлені", – повідомляють у Відділі комунікації поліції Києва.

Окрім 2 викрадень машин, зафіксовано одразу кілька крадіжок, що насторожать столичних водіїв.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На Лівому березі та Борщагівці "працюють" автокрадії

Всього за одну добу одразу кілька авто крадіїв попалися на "гарячому".

9 січня у Святошинському районі затримали викрадача автомобільних дзеркал.

"До поліції надійшло повідомлення від киянки, яка повідомила про крадіжку деталей з авто. На місце події направили слідчо-оперативну групу. У ході оперативно-розшукових заходів оперативники встановили та затримали чоловіка. Було з’ясовано, що протягом ночі він скоїв дві крадіжки комплектуючих деталей, які планував продати", – зазначають у Відділі комунікації поліції Києва.

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився 32-річний мешканець Сумської області, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок.

А 10 січня стало відомо про "дует" злочинців, що діяв у Дніпровському районі. Викравши гроші та документи, ця "парочка" одразу після скоєного намагалися втекти з місця злочину.

"Ми відразу почали їх переслідувати та наздогнали на вулиці Януша Корчака у Подільському районі столиці. Під час огляду вилучили сумку із документами та грішми. Чоловіків затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це – 35-річний іноземець та 42-річний місцевий мешканець, раніше судимі за майнові злочини", – повідомляє начальник оперативно-пошукового відділу управління карного розшуку поліції Києва Віталій Отрудько.

У обох випадках за фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 ККУ, тож крадіям загрожує до 5 років позбавлення волі.

Звернення до поліції – "глухий кут"

Втім, зазначені статистичні дані, на жаль, далекі від реальності – подібних випадків однозначно більше. Дехто, потрапивши у подібну ситуацію, просто не звертається до поліції.

"Днями у мене в машині викрали магнітолу. Зранку прийшов, а дроти перерізані. І це прямо біля сусіднього будинку, поруч знаходиться кафе. Значить, ці покидьки орудують і нічого не бояться, відкрито даючи зрозуміти, що поліцію нашу вони не те, що не бояться, а можуть у них під носом діяти. Який сенс до них звертатися, якщо мої 3500 грн ніхто не поверне, а слідство нікуди далі не піде? Таких прикладів вже чимало – це глухий кут", – скаржиться мешканець Оболонського району Роман Цимбалюк.

Варто зазначити, що про "анти-дії" столичної поліції став відомий ще один випадок. 10 січня мешканка столиці поскаржилася на незаконне затримання людини поліцією Києва. Про скандальний інцидент повідомила киянка Олена Смирнова у Facebook. Жінка розповіла, що співробітники поліції звинувачували її чоловіка спочатку у втечі з місця події, а потім в шахрайстві. Це обернулося справжнім жахом для родини постраждалого.

Раніше Знай.ua повідомляв, що McDonald's нагодував Раду "ху*ми": епічні фото "смаколиків", українці регочуть до сліз.

Також Знай.ua писав про те, як аномальне світіння під Києвом потрапило на камеру: неймовірні кадри, буває лише у Заполяр’ї.