В Україну прийшли холоди і наявність гарячої води тепер можна назвати життєво необхідною умовою. Свого часу мер Віталій Кличко закликав усіх жителів столиці придбати бойлери та забути про таку проблему - як відсутність гарячої води. Про те, що це не дешеве задоволення він звичайно промовчав, адже далеко не кожен киянин може дозволити собі встановити нагрівач води.

У той же час, якщо подивитися систему державних закупівель Prozorro, то можна побачити, що дуже багато державних установ прислухалися до слів Кличка і почали закуповувати бойлери.

Майже 500 тендерів на закупівлю бойлерів тільки у столиці

Гріємося усім світом

Цікаво, що різні державні інстанції замовляли і абсолютно різні бойлери, причому ціна останніх дуже різнилося в тих чи інших випадках. Наприклад, територіальний центр соціального обслуговування Дніпровського району купив бойлер GORENJE за 3263 гривень, а в Національній академії Служби безпеки України купили бойлер Atlantik STEATITE за 4533 гривень.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Хоч ці установи і не витратили шалені гроші на обігрівачі, але при бажанні вони б могли знайти дешевше подібні прилади. Ринок зараз дає багатий вибір.

Знайти недорогий бойлер - не складає труднощів

Але є і структури, які вирішили не розмінюватися на дрібниці і закуповувати бойлери оптом. Наприклад, «Укрпошта», якій для того щоб працювати краще і модернізувати сервіс обов'язково потрібні нагрівачі води.

Вони вирішили закупити 24 бойлера за 60 тис. гривень.

Також вирішили не брати до уваги бюджетні гроші і в Управлінні освіти Оболонської районної державної адміністрації. Тут вирішили закупити 104 бойлера для навчальних закладів у своєму районі. Виділено на це було 676 тис. гривень.

Дана ініціатива чиновників викликає тільки підтримку, так як діти - це найсвятіше. Залишається лише сподіватися, що все 104 нагрівача води знайдуть свого адресата і це буде саме школа, а не чиясь квартира або заміський будинок.

Що в результаті?

Треба сказати, що ця ініціатива Віталія Кличка дуже здорово зіграла на руку тим, хто продає нагрівачі води. Порахувати, скільки вже витрачено бюджетних грошей на закупівлю бойлерів - не представляється можливим, але якщо взяти середню суму, відштовхуючись від даних у Prozorro, то отримаємо суму понад один мільйон гривень.

За цими цифрами можна припустити, яка сума може бути в результаті

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, про холодні батареї і жахливі дороги – це був "подарунок" киянам на Різдво.

Також ми писали, що антикорупціонери знайшли під боком у Кличка майстра ховати гроші.

І при цьому втомленим киянам пообіцяли "суперпокращення".