Господарським судом Києва стягнено з державного бюджету на користь ТОВ "Часовий салон "Кристал" 25,4 млн грн збитків, що були завдані під час обшуку за участю прокурорів та поліцейських.

Про це повідомив "Судовий репортер" посилаючись на відповідне рішення суду.

Зазначається, що у 2014 році прокуратурою Києва проводилось досудове розслідування щодо групи невстановлених осіб, якими здійснюється продаж контрафактних товарів з використанням радіаційно-забрудненої сировини.

За даними видання, 20 серпня 2014 року на підставі ухвали суду у приміщенні київського магазину "Граф", де здійснювало господарську діяльність ТОВ "Часовий салон "Кристал", проведено обшук і вилучено ювелірні вироби та годинники.

"За заявою директора магазину відкрито три кримінальні справи за фактом крадіжки, привласнення майна, перевищення повноважень і зловживання владою, службового підроблення", - йдеться у публікації.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Повідомляється, що у заяві йшлося, що працівникам не дозволили бути присутніми при обшуку, а коли прокурори і слідчі покинули приміщення, то там все було вверх ногами, вітрини розбиті, виявлено відсутність товару, а також грошей, які зберігались у сейфі. Аудит та інвентаризація офіційно підтвердили нестачу товару.

"23 вересня 2014 року прокуратурою Києва справу, в якій проводився обшук, було закрито у зв’язку з відсутністю складу злочину", - йдеться у повідомленні.

За інформацією видання, за понад 3 роки справа не зрушила з місця і досі перебуває на стадії підготовчого засідання. У кримінальній справі "Часовий салон "Кристал" було визнано цивільним позивачем, але у 2018 компанія цей позов відкликала.

Господарський суд Києва вирішив, що позивач обґрунтував протиправність поведінки співробітників прокуратури під час обшуку. При цьому відеозапис з камери магазину, яка працювала в момент обшуку, суд не прийняв в якості доказу, оскільки він не засвідчений електронним підписом.

"Суд визнав збитки магазину в сумі 25,4 млн грн – це вартість зниклих товарів станом на серпень 2014 року, як її оцінив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз", - сказано у публікації.

Нагадаємо, обережно, виносять все: у Києві працює банда безшумних злодюжок.