У жовтні центральний вхід до столичної мерії був зачинений, у зв’язку з ремонтно-реставраційними роботами на першому поверсі адміністрації. Нині роботи майже завершені: прозорі скляні стіни в кабінетах, дитяча кімната та сучасні яскраві меблі. Вартість цієї краси просто вражає – ремонт обійшовся місту у 62 млн грн. Подробиці дізнавався Знай.ua.

"Боремося за те, щоб просто увійти!"

Старт цьогорічних ремонтних робіт першого поверху столичної мерії ознаменувався для киян, як початок боротьби за власні права.

Аби потрапити до будівлі Київради люди мають пройти через інший вхід, розташований ліворуч від центрального входу. Та вдавалося це далеко не всім.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Колони поліцейських у шоломах та з дубинками і три пункти пропуску – ось через що нам доводиться проходити у дні пленарних засідань. Навіть, якщо ти офіційно зареєстрований, не факт, що потрапиш всередину – списки дуже часто "втрачаються" і ми вимушені годинами мерзнути, поки їх знайдуть. Виходить, що ми реально боремося за те, щоб увійти, бо без цих списків не пройдеш навіть через перші ворота. Це як страшний сон якийсь", – скаржиться мешканець Дарницького раойну Євген Олексійович.

Зараз же ремонтні роботи майже завершені, але розгледіти зал повністю все ще не можна – головний вхід поки зачинений, а пройтися новими "хоромами" не дозволяє охорона.

"Якби ж все так було прозоро, як ці нові стіни! За такі шалені гроші можна було б ремонт поліклініки та дитсадка зробити – у кожному районі знайдеться не одна така занедбана будівля. І що в результаті змінено? Як вони кажуть, тут з'явиться дитяча кімната та зал для проведення заходів – ну то й що? Невже все це коштує 60 мільйонів?", – обурюється мешканка Шевченківського району Ірина Свириденко.

Як повідомили в прес-службі КМДА, головний вхід разом із загальним доступом до оновлених приміщень відкриється після зимових свят.

"Така безглузда трата грошей на низку нікому непотрібних речей!"

Нещодавно Знай.ua складав перелік надважливих об’єктів, які сьогодні потребують невідкладної уваги, і прорахували, що можна було б зробити на 6, 5 млн грн, виділених з міського бюджету на святкування Нового року. Це і ремонт застарілих інженерних мереж, і придбання каналізаційних люків, які постійно зникають на вулицях міста, створюючи небезпеку для громадян, і ремонт освітніх закладів.

Сотні мешканців вже майже рік вимушені обходитися без гарячої води, внаслідок зношених комунікацій.

"Ще літо без гарячої води ми якось витримали, але настали холоди, а вона так і не з'явилася. А як бути тим, у кого в родині малі діти? Вже Новий рік, тож виявляється, що з тазиками ми носимося практично 10 місяців! А нам все кажуть: "Ремонтуємо", "Чергова аварія". А нещодавно ми 3 дні мали сидіти у крижаному холоді, бо виключали опалення. Невже не можна взяти та замінити ці діряві труби?! Чи просто комусь хочеться на Мальдівах красиво відпочити?", – скаржиться мешканка будинку на проспекті Гонгадзе, 32-В Катерина Сенчук.

У той час, як десятки мільйонів витрачаються на ремонт мерії та відзначання новорічних свят, сотні учнів продовжують навчатися у аварійних та замалих приміщеннях. Так, наприклад, школа № 80 вже давно потребує ремонту, але учням й досі доводиться навчатися у аварійній будівлі.

Не менш кричуща ситуація і в Слов'янській гімназії на Позняках.

"Я сама – мати двох дітей, які навчаються в гімназії. І мені щоразу страшно подумати про те, що буде у разі надзвичайної ситуації: діти просто не зможуть вибратися з будівлі, потрапивши у суцільну давку. Класи дуже переповнені – у закладі, розрахованому на 1200 учнів, зараз навчається не менше 2 тисяч. Це важко уявити, але сьогодні у нас є клас 1-З. При цьому, 38 дітей у класах вважається нормою. Бо просто немає виходу", – розповідає голова Місцевої Ініціативи Нінель Суслова.

До речі, цих коштів мало б вистачити і на нову школу, яких наразі так бракує у кількох районах міста. Гарним прикладом є село Малехів у Львівській області, де невдовзі мають побудувати школу за 60, 3 млн грн.

"Така безглузда трата грошей на низку нікому непотрібних речей! Що цей новий міст від Арки Дружби Народів, що ця нова розв'язка на Шулявці – на них виділено мільйони. А тепер ще й багатомільйонний ремонт мерії! Як Кличко може так розкидатися грошима з міського бюджету. Нехай зі свого гаманця дає, а не в людей краде!", – обурюється киянка Ольга Щавлюк.

Міський бюджет на наступний рік вже затверджено, тож мешканцям столиці залишається сподіватися, що їхні проблеми будуть враховані та виправлені у першу чергу.

Раніше Знай.ua писав про те, що у Києві виявили 50 кілограмів нелегального золота: вистачить на всіх жінок України.

Також Знай.ua повідомляв, що українцям з 1 січня перерахують пенсії, але пощастить не всім.