Апеляційний суд підтвердив рішення про те, що Київська міська державна адміністрація підвищувала тарифи на обслуговування прибудинкової території незаконно, і у зв'язку з цим змусила КМДА з 20 грудня 2018 року виставляти рахунки тарифами, прийнятим до 6 червня 2017 року.

Про це стало відомо з прес-конференції, заявив голова Спілки власників житла України Олексій Кучеренко, посилаючись на рішення Апеляційного адміністративного суду від 20 грудня 2018 року.

"КМДА повинна виконати рішення суду і вже з 20 грудня 2018 року виставляти рахунки за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій за попередніми тарифами, які діяли до 6 червня 2017 року по розпорядженню №442 від 30.04.2015 року", – каже голова.

Також він зазначає, що протягом розгляду справи КМДА не надавала містобудівельну і землеотводную документацію ні на один з будинків, а технічні паспорти радянського зразка були надані лише для третини житлових будинків. Тарифи і їх структура, слідуючи яким підприємства столичної територіальної громади надавали послуги, що затверджувалися без перевірки їх економічної обґрунтованості та без необхідної документації. В той же час поділ цін на тарифи в залежності від терміну оплати до 20 числа – не були передбачені чинним законодавством.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"За попередньою аналітичної оцінки, що базується на розумінні потоків грошових зборів з киян, за півтора року кияни переплатили 1,5 мільярда гривень", – додає Олексій.

Представники Спілки власників житла пропонували кілька заходів, які повинні бути прийняті: серед них проведення публічного розслідування рішень посадових осіб КМДА, які призвели до того, що кияни переплатили півтора мільярда гривень за утримання прибудинкової території.

Однак, за словами адвоката Ростислава Кравеца, мова йде не про перерахунок, так як компанії, що займаються обслуговуванням прибудинкових території, зобов'язані повернути кошти, які протягом півтора років люди переплачували.

"Після того як кожен киянин звернутися за поверненням надміру сплачених сум, то за кожен день неповернення такої переплати передбачена пеня в розмірі 3%", – каже Ростислав.

Нагадаємо, Тарифи на газ: українці без лічильників отримають нові платіжки

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Віддавати доведеться правнукам: стало відомо, на скільки зріс державний борг

Також Знай.uа" писав про те, що Оператори зроблять приємно українцям в 2019 році: дізнайтеся, яка послуга подешевшає