Киян закликають уникати поїздок на власних автомобілях, по можливості, у зв'язку з майбутнім анонсованим зниженням температури і ожеледицею, хуртовиною і снігопадом. Про це повідомляє КМДА у понеділок, 24 грудня.

Згідно з даними Укргідрометцентру, починаючи з вечора 24 грудня і до кінця доби наступного дня очікується сильне налипання мокрого снігу. У понеділок, 25 грудня, очікується помірний сніг, хуртовини з поривами вітру 15-20 м/с, а на дорогах – ожеледиця.

Синоптики прогнозують, що до вже наявного снігового покриву додасться ще близько 5-10 см снігу.

У заяві адміністрації говориться, що киянам краще буде утримуватися на цей період від поїздок на власних автомобілях, щоб не заважати ефективній роботі снігоприбиральної техніки і не влаштовувати заторів на столичних автодорогах. Також прозвучало прохання не паркувати авто на узбіччях доріг і в місцях, для цього не призначених. Ті автомобілі, які будуть заважати діяльності снігоприбиральної техніки, будуть евакуйовані.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як заявляє Київавтодор, на даний момент у столиці працюють 334 одиниці спеціальної техніки, дії яких спрямовані на недопущення утворення снігових накатів. Також постійно проводиться обробка доріг сипучими матеріалами.

Метеорологи попереджають українців про південний циклон, який обрушиться на країну у вівторок, 25 грудня. Він принесе з собою сніг та хуртовини на більшій частині України. Обов'язковими будуть сильні снігопади, налипання мокрого снігу, місцями з дощем. Температура буде триматися в районі 3-8 град морозу вночі і 1-6 град нижче нуля – вдень.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у бориспільському аеропорту символ Нового року несподівано звалився прямо під ноги остовпілим від несподіванки відвідувачам.

Як повідомляв портал "Знай.uа": столичний міжнародний аеропорт тимчасово ввів обмеження на прибуття імпортних вантажів, оскільки через великий наплив посилок працівники не встигають їх обробляти.

ТакожЗнай.uа" писав, що сильний туман у Закарпатті ледь не забрав життя кількох людей – деяких з них випадково врятували співробітники МНС.