З приходом морозів скарги на ледь теплі батареї та Північний полюс в оселях киян стали однією з найобговорюваніших тем у соцмережах та громадських місцях. Знай.ua вирішили дізнатися, які райони є найпроблемнішими та скільки киян встигли зіткнутися з цим питанням з початку опалювального сезону.

Без гарячих батарей – 30 тисяч киян

Аби побачити загальну картину, Знай.ua звернулися до Контактного центру 1551, де приймаються та фіксуються скарги з різних питань, що турбують жителів столиці.

"За період з 20 жовтня по 18 грудня в Контактному центрі зареєстровано 55 872 звернення з питань централізованого опалення. З них відсутність опалення – 30 177, відсутність опалення по стояку – 17 694, незадовільна температура опалення – 6 822", – розповідає директор КБУ "Контактний центр м. Києва 1551" Лариса Жукова.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Найменшу кількість заяв становить графа опалення на сходових клітинах із позначкою у 309 звернень, а також питання, що виникають під час підключення опалення – їх зареєстровано 177.

Мерзнуть у дитсадках та лікарнях

Критична ситуація не тільки в житлових будинках – людям доводиться мерзнути навіть в лікарнях та освітніх закладах.

"В Контактному центрі зареєстровано 650 звернень на відсутність опалення в навчальних закладах, а також 43 звернення щодо відсутності опалення в медичних закладах столиці", – зазначає директор КБУ "Контактний центр м. Києва" Лариса Жукова.

Відчути на собі "проколи" сучасної житлово-комунальної сфери доводиться і дітям.

"Якби вихователі не включали обігрівачі, діти взагалі всю зиму боліли б. Середня температура кімнат зараз +18 градусів. Звісно, хотілося б більше, але що ми можемо зробити? Батареї з року в рік ніби промивають та щось там продувають, але сильніше гріти від цього вони не почали!", – обурюється Олена Гмиря, мешканка Дарницького району.

"Платіжки зростають, а вдома – дубак!"

Чимало скарг надходить від мешканців Подільського району.

"Побачивши квитанції, я був в шоці. Як могли нарахувати таку шалену суму за ледь-ледь теплі батареї?! В мене вдома не те що кімнатна температура, а реально прохолодно. За що ж ця сволота бере гроші? Вдома ж неможливо навіть зігрітися!", – скаржиться Олег, мешканець будинку за адресою Проспект Правди, 68.

А дехто в самий розпал морозів, взагалі, залишився в крижаних умовах.

"Минулого тижня у нас 3 дні були крижані батареї – в жодній кімнаті вони взагалі не гріли. Це був справжній льодовиковий період. А телефонуєш до "Київтеплоенерго" – завжди чуєш відповідь: "Вибачте, у нас аварія" або "Наразі ми вже працюємо над усуненням неполадок". А як же цілим родинам виживати в такому собачому холоді?!", – обурюється Катерина Сенчук, родина якої мешкає на проспекті Гонгадзе, 32-В.

Серед постраждалих є і жителі Солом'янського району.

"Разом із квитанцією за опалення доводиться платити по 1200 – 1300 за електроенергію. Платіжки зростають, а вдома – дубак! А так залишилася одна назва від батарей – вони практично не гріють", – скаржиться Дмитро Завуйченко, що проживає в одному з будинків на Бульварі Лепсе.

Чи можна повернути втрачені на холодне повітря гроші та як саме це зробити, читайте у подальшому на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що у Києві чоловік впав у крижаний Дніпро, але на допомогу прийшла прекрасна жінка-водолаз: відео порятунку.

Також Знай.ua писав, що Кличка підозрюють у "махлюванні" зеленими зонами на користь забудовників.