Столична влада планує демонтувати пам'ятник відомому російському полководцю А. В. Суворову. Рішення про знесення об'єкта прийняли Департамент охорони культурної спадщини КМДА та Міністерство культури України.

Про це в Twitter-акаунті повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Кириленко.

"Консультативна рада при Департаменті охорони культурної спадщини КМДА сьогодні підтримала звернення Ліцею ім. Богуна і Героя України, генерала Ігоря Гордійчука про незанесении пам'ятника Суворову в Реєстр пам'яток. Це означає, що після остаточного рішення Мінкульту його демонтують", - написав В'ячеслав Кириленко.

Пам'ятники радянської епохи ліквідовують у нашій країні згідно закону про декомунізацію. У квітні 2015 року Рада прийняла пакет проектів, що забороняють комуністичну символіку, а також пропаганду "комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, які утримували під контролем територією України" 1917-1991 роках.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Згідно із законом, у країні заборонено публічне використання продукції, що містить символіку комуністів і нацистів. Крім того, тепер під забороною пам'ятники та інші об'єкти, що пов'язані з діяльністю комуністичної партії.

Додамо, що пам'ятником Суворову в Києві раніше цікавилися в Росії та хотіли його придбати.

Суворовське військове училище було відкрито в Києві 1943 році. У 1992 році постановою Кабінету Міністрів України навчальний заклад було перейменовано в Київський військовий ліцей імені Івана Богуна.

Пам'ятник Суворову перед будівлею училища на бульварі Лесі українки роботи скульптора-аматора, співробітника училища, майора Івана Зарічного. Його відкрили восени 1974 року. Об'єкт виготовлено з міді, заввишки пам'ятник 3,2 метра, стоїть на гранітному постаменті висотою 3,1 м.

Нагадаємо, у Києві перейменували вулиць Тверську, що в Голосіївському районі. Тепер вонаносить ім'я відомого польського письменника - Єжи Гедройца.

Як повідомляв портал Знай.ua, влада збирається перейменувати ще дві області в рамках програми декомунізації.

Також Знай.ua писав про те, що Закарпаття збираються перейменувати та повернути автентичну назву. Колись край носив назву Подкарпатська Русь.