Київський міська рада прийняла бюджет на 2019-й рік. Про це передає "Хвиля".

Відзначається, що доходи і видатки держбюджету становитимуть більш ніж 57 млрд грн.

З них більшу частину суми збираються витратити на освіту - близько 17 млрд грн.

На сферу охорону здоров'я виділили 10 млрд грн, близько 8 млрд буде витрачено на соціальний захист і забезпечення.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Житлово-комунальні господарства отримають понад 5 млрд грн. Майже 7 млрд грн. виділено на сферу транспорту і транспортної інфраструктури.

Варто відзначити, що пріоритетним у сфері інфраструктури було виділено Подільсько-Воскресенський міст, на його будівництво передбачили 630 млн грн. Метро до Виноградарю теж отримає фінансування - 760 млн грн.

Раніше повідомлялося, українці, які заборгували за комунальні послуги будуть оштрафовані. Тепер, згідно з новим законом, за прострочення виплат по платежкам, доведеться сплатити пеню.

Про це говорить закон про житлово-комунальні послуги.

Нововведення вступить у силу в 2019 році. Розмір такого штрафу становитиме 0,01% за кожен день прострочення після 20 числа місяця.

За словами представників столичної влади, борги за комунальні послуги накопичує практично кожна десята квартира. Більше того, це стосується також і заможних жителів, навіть тих, хто живе в дорогих квартирах в центрі міста. А загальний борг населення зростає з кожним роком.

Щоб дисциплінувати українців, депутати придумали покарання. Таким чином, передбачається запровадження пені у розмірі 0,01%. Тобто, якщо заплатити за комуналку з запізненням на рік, розмір пені складе всього лише 3,65% від суми боргу. Сума не надто велика, але якщо порахувати всіх боржників, міський бюджет це трохи наповнить.

Нагадаємо, Україна отримала перший транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу в розмірі €500 млн.

Раніше Знай.ua повідомляв, в 2018 році тарифи на природний газ для населення України зростуть на 22,9%, на гарячу воду і опалення — на 20% , на електроенергію — на 10%.

Також Знай.ua писав, фонд державного майна може скасувати конкурс приватизації державної компанії "Центренерго".