У Києві вже почали продавати новорічні ялинки, попри те, що офіційно дозволен відкривати ялинкові ринки лише з 15 грудня. Громадян попереджають, що дерева можуть бути нелегальними, а наживаються на новорічних святах - браконьєри.

Про це пише "Сьогодні".

Одну з таких точок помітила поблизу станції метро "Дорогожичі". Дерева розкидані просто на тротуарі. Щодо цін, то вони стартують від 200 грвиень.

"У нас чотири точки – дві тут і ще дві на Лук'янівці. Привезли їх з Чернігівської області", – розповів нам продавець, додавши, що вони працюють законно.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однак на самих деревах були відсутні які-небудь чіпи, які є сертифікатом якості. Як розповіли "Сьогодні" в мерії, такі точки продажу новорічних красунь є незаконними, і городянам необхідно повідомляти про них в поліцію або в департамент благоустрою КМДА. З такими порушниками будуть всіляко боротися та застосовувати санкції.

"Всім нелегальним торговцям будуть видані приписи, а після почнеться демонтаж таких точок. Штраф за порушення становить для юридичної особи 1700 гривень, а для фізичної особи – 800 гривень", – розповіли нам в КМДА.

Офіційні ярмарки відкриють у кінці наступного тижня, їх у столиці буде 190.Придбати на них деревце можна буде з 7 ранку до 17 години.

"Зараз ми тільки починаємо укладати договори з підприємцями. Вони повинні нам надати пакет документів, серед яких повинна бути інформація про якість і походження дерев. Повинен бути укладений договір на прибирання територій після закінчення ярмарку та вивезення ялинок, які не були продані. Також всі дерева мають бути прочипованими", – розповів Андрущенко.

Нагадаємо, фахівці розповіли, як обрати ідеальну ялинку та не зашкодити природі.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові відкрилась перша в цьому році резиденція Святого Миколая. Найменших українців чекає яскраве свято та багато вражень.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, як правильно здійснити обраяд на новий рік, щоб він приніс удачу та здійсним мрію.

Дивіться: Як правильно зустрічати Новий рік 2019