Днями у одному із торгових центрів Києва було зафіксовано шахрайський інцидент із банкоматом, унаслідок якого дівчину обчистили на кругленьку суму.

Про це повідомили у прес-службі столичної поліції.

У повідомленні йдеться, що у неділю, 2 грудня, у Шевченківському районі Києва у торговому центрі Globus стався неприємний інцидент. Після зняття грошей в банкоматі дівчина не змогла їх забрати.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Потерпіла розповіла, що вона прийшла зі своїм хлопцем до банкомату Euronet, щоб перевести в готівку 900 гривень. Все було як завжди, але коли справа дійшла до видачі коштів, банкомат не видав купюри. Відразу після цього апарат написав, що не працює. Молоді люди пішли до охоронця, щоб пояснити ситуацію і попросити допомоги.

поліція
поліція

Однак коли вони повернулися назад, то побачили, що пристрій уже працює, але на самому банкоматі змінився вигляд відділення для видачі купюр. Під час того, що сталося, потерпіла зробила кілька фотографій на телефон і по поверненню порівняла їх з зовнішнім виглядом банкомату.

У цей момент стало ясно, що на банкоматі була встановлена ​​так звана "накладка", за допомогою якої шахраї крадуть гроші звичайних громадян.

На місце інциденту прибув патрульний екіпаж і слідчо-оперативна група. Правоохоронці взяли у потерпілої показання, а також зафіксували факт того, що сталося. Також, з метою безпеки, довелося заблокувати карту. Тепер справа залишається за співробітниками поліції і служби безпеки банку. Подробиці інциденту наразі встановлює слідство.

Поліція
Поліція

Нагадаємо, користувачі платформи "Монобанк" отримали дивні повідомлення, після яких з рахунку зникла солідна сума – у 62 тисячі доларів.

долар
долар

Раніше Знай.uа писав про те, що "ПриватБанк" попереджає клієнтів про масштабні перебої в роботі. Деякий час послуги будуть недоступними.

Приватбанк
Приватбанк

Про це повідомляє керівництво фінустанови.

Такі зміни можуть відбутися з суботи на неділю. Тому в банку радять українцям заздалегідь запастися готівкою, оскільки зняти гроші якийсь час не можна буде.

Також Знай.uа повідомляв, що повідомлення про виявлення фальшивих грошей, що із року в рік з'являються в різних містах країни, вже стали традиційними.