В Україну з початком нового місяця прийшли перші серйозні снігопади. Ситуація у містах різна, проте більшість скаржаться на несвоєчасне прибирання та суцільну кригу навкруги власного дому. Втім, у мережі висловили думку, що принаймні у столиці з цим все гаразд:

"Перший день зими. Сніг у Києві випав точно за розкладом. Але, що дивно, ніякого колапсу не сталося. Кличко в цей раз залік. Все чиститься і забирається. А комунальникам дійсно великий респект", - написав на сторінці у Facebook блогер Михайло Шнайдер.

Чи насправді так добре впоралася міська влада зі своїм завданням і зробила вільним пересування дорогами? Можливо, у це повірили, та у протилежному переконують численні меми в мережі.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

На них Кличко традиційно зображений у "активному робочому" процесі, нагадали й найбільш кумедні його фрази стосовно снігопадів.

Слід відзначити, що судячи з відгуків водіїв та перехожих, більш-менш нормально рухатися можна хіба що центральними вулицями міста – у віддалені, тим паче спальні районі, техніка заглядає рідко.

З самого ранку можна помітити, що люди не чекають на швидкість з боку КМДА, беруть до рук лопати і самі чистять сніг. Приміром, торговці на ринку не розраховують на комунальників, тому їх точки просто замете, якщо не візьмуться вчасно до роботи.

Те саме і біля будинків. Якщо водіям снігопади блокують можливість паркування, також боряться із цим самотужки, нерідко посипаючи піском та сіллю, аби хоч якось дістатися до роботи.

Дивіться: Через снігопад у Києві сталося понад 300 ДТП

Нагадаємо, українцям показали, що змінилося за тиждень після запровадження воєнного стану. Як повідомляв "Знай.ua", снігопади в Україні спровокували перші аварії з серйозними наслідками. Також "Знай.ua" писав, сніговий апокаліпсис перетворив Київ на холодне пекло.