Нічний снігопад змусив київську владу вивести на вулиці сотні одиниць спеціальної техніки.

Про це повідомляє прес-служба "Київавтодору" в Facebook.

Відомо, що за прогнозом Укргідрометцентру у столиц вдень температцура повітря складатиме 4-6 градусів нижче нуля. У свою чергу вночі спостерігатиметься похолодання та температура складатиме від 5 до 7 нижче нуля.

Проте відзначається, що сьогоднішня доба ознаменувалсь сильним снігопадом, наслідком якого стало виведення на вулиці столиці сотні одиниць спеціальної техніки та "армію" комунальників, які й досі намагаються усунити наслідки заметілі.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"358 одиниць спецтехніки і бригади з ручного прибирання підприємств" Київавтодору "з вечора п'ятниці не припиняють роботи з прибирання від снігу вулиць і доріг столиці", - повідомили комунальники.

Крім того відзначається, що з початком сильного снігопаду на вулиці столиці виїхала солерозкидувальна техніка, призначенням якої стало звести до мінімуму ожеледицю на дорогах.

"З початком першого снігу негайно почали роботу солерозкидувачі, щоб не допустити утворення ожеледі та снігових накатів на дорогах Києва. Після цього естафету перейняла очисна техніка з відвалами та щітками, яка працювала протягом усієї ночі", - відзначили в прес-службі підприємства.

Також в повідомленні комунальної служби сказано, що спочатку прибирання та обробка посипковими матеріалами проводилася на вулицях зі складними умовами руху, головних магістралях, мостах, спусках і підйомах, вулицях, по яких проходять маршрути руху громадського транспорту.

Разом з тим варто відзначити, що у перший зимовий день температура, в порівнянні з минулим днем, стала на 5 градусів вище майже у всіх областях. А в багатьох днем можна навіть очікувати плюсову температуру. Також зима почнеться в Україні рясним снігопадом.

На Заході України по всіх областях буде мінлива хмарність, без опадів. Але морози тут не стануть легшими. Температура вдень від -3 до -8 градусів, вночі теж -9...-15 градусів. Найхолодніше в Чернівецькій області. Вітер західний 5-10 м/с.

А ось на Півночі весь день буде йти хороший такий сніжок. Тут вдень температура буде від -3 до -6 градусів, вночі стало тепліше - від -5 до -9. У столиці вдень -4...-6 градусів морозу, вночі ж -7...-9. Вітер східний 5-10 м/с.

На Сході теж всюди пройде сніг і буде досить сильний вітер. Місцями сніг буде навіть дуже сильним. За цей день землю засипле пристойним шаром сніжинок. Температура вдень від -1 до -4 градусів. А вночі від -5 до -9. Вітер східний 7-12 м/с.

Нагадаємо, перший день зими обрушиться сильним снігопадом.

Як повідомляв "Знай.ua", синоптики пообіцяли українцям люту різдвяну казку.

Також "Знай.ua" писав, що в Україну прийшов справжній погодний апокаліпсис.

В Україну прийшов справжній погодний апокаліпсис