Одним з найочікуваніших питань з порядку денного Пленарного засідання Київради, що відбулося 29 листопада, стала подальша доля музею на Поштовій площі. Впродовж цього року сотні киян намагалися відстояти офіційне унеможливлення та припинення будівництва ТРЦ на місці цінних історичних знахідок часів Київської Русі.

"Це – довгоочікувана перемога!"

Десятки киян прийшли до будівлі столичної мерії, аби підтримати

"Останні півроку виявилися, по-справжньому, насиченими – нам стільки довелося організовувати громадських акцій, щоб врятувати ці безцінні для всього Світу знахідки, що не перерахувати. Ідею створення музею підтримували і нардепи, і вчені, тільки з міською владою виникали постійні проблеми. Це – довгоочікувана перемога! Це – справжнє свято!", – зазначають громадські активісти.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нарешті, вимогу громади було почуто і депутати Київради майже одностайно підтримали відповідний проект у другому читанні.

Або будування музею, або – розірвання договору

Проект рішення "Про припинення інвестиційного договору № 050-13/і/124 від 17.04.2013 року "Про будівництво об’єкта багатофункціонального призначення та комплексного благоустрою скверу на Поштовій площі окремою чергою будівництва у складі проекту «Реконструкція транспортної розв’язки на Поштовій площі у Подільському районі" (від 25.06.2018 № 08/231-2129/ПР).

"Цей документ зобов'яже інвестора створити музей. Це – позитивне рішення, як для громади та міста, так і для забудовника. Ми всі часто подорожуємо і знаємо, що у видатні музеї Світу не зайдеш, не сплативши за вхід. Тож ідея дуже приваблива і для інвестора", – говорить депутат Київради Олександр Бродський.

Варто відзначити, що умови даного проекту рішення прописані так, що у любому випадку місто не залишиться в програші. У разі, якщо інвестор відмовиться від будівництва музею, договір буде офіційно розірвано.

Представників забудовника під час обговорень почути так і не вдалося. Втім, рішення було прийняте, незважаючи на їхню відсутність.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua

РанішеЗнай.ua писав про захоплення київського ТРЦ: "Усе в імлі, люди біжать у паніці", з'явилися моторошні подробиці і фото.

ТакожЗнай.ua писав про те, що розлючені люди штурмують Київраду, поліція не може нічого зробити: бунт набирає обертів.