Для мешканців української столиці з'явилися неприємні новини. Так, кияни 28 листопада можуть спостерігати на дорогах міста ожеледь. Відомо, що синоптики не обіцяють опадів і потепління.

ожеледиця
ожеледиця

Для того щоб не травмуватися і уникнути аварійних ситуацій, киян Управління з питань надзвичайних ситуацій київської мерії закликає бути дуже уважними.

У мерії радять пересуватися по місту з особливою обережністю. У підсумку, чиновники замість оперативного чищення міста просто поділилися порадами. Про це стало відомо завдяки повідомленню на сайті КМДА.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Поради водіям:

  • дотримувати швидкісний режим та дистанцію;
  • відмовитися від ризикованих маневрів;
  • при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму;
  • не забувайте увімкнути габаритні вогні або протитуманні ліхтарі;
  • не використовувати автотранспорт з літніми шинами.

Поради пішоходам:

  • ходити не поспішаючи, злегка розслабивши ноги і трохи зігнути в колінах, ступати на всю підошву;
  • не тримати руки в кишенях — це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів і струсів мозку. Краще розмахувати руками в такт ходьби — так легше утримати рівновагу;
  • при порушенні рівноваги під час ходьби варто швидко присісти — це реальний шанс утриматися на ногах;
  • якщо падіння не уникнути — треба напрягти м'язи, згрупуватися, а доторкнувшись до землі — перекотитися. Так удар, матиме меншу силу.

Варто нагадати, що в останні дні осені на території України буде суха, але морозна погода. Про це повідомив начальник відділу метеорологічних прогнозів українського Гідрометцентру Владислав Білик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вранці у вівторок, 27 листопада, в Карпатах пішов сніг. Місцями сніговий покрив досягає в середньому не менше 60 сантиметрів. У різних регіонах випало від 30 сантиметрів до 1 метра снігу. Про це повідомляють синоптики Укргідрометцентру.

Нагадаємо, негода збирає врожай: Україну накрила хвиля страшних ДТП.

Як повідомляв Знай.uа в'їзд до Києва закрили: що відбувається.

Знай.uа писав, на Борщагівці відкрився портал в пекло, спасибі комунальникам.