Жителям Києва потрібно готуватися до нового комунального удару. Вже через місяць, з приходом нового року, знову піднімуть тарифи.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Відповідний проект розпорядження розміщений на сайті відомства. Документ набуде чинності з 1 січня 2019 року.

Підвищення тарифів на опалення і гарячу воду очікується на рівні 18%. Тарифи зростуть з приходом Нового року.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Так, за новими тарифами, кияни, у чиїх квартирах встановлені теплові лічильники, з січня будуть платити за кожну Гкал опалення 1654,4 грн. Це на 18,1% вище тарифу, встановленого аналогічним розпорядженням у липні 2018 року.

А ось ті жителі столиці, у яких немає лічильників, будуть платити за тепло з розрахунку 38,5 грн за квадратний метр опалювальної площі. Це на 18,1% більше попереднього тарифу.

До того ж, більше в столиці доведеться платити і за гарячу воду. Киянам з "полотенцесушителямі" в квартирі потрібно буде платити на 17,7% більше — до 97,9 грн/куб. м. Без "сушок" кубометр гарячої води з січня буде коштувати 90,54 грн.

Раніше повідомлялося, що Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕ), збирається підняти вартість опалення для населення на 15,9% - 19,8 %.

Так, нові тарифи на тепло у Вінниці, Кам'янці-Подільському, Рівному, Хмельницькому та Черкасах комісія планує розглянути на засіданні у вівторок, 27 листопада.

Нагадаємо, ціна на електроенергію немислимо злетить вгору. "Чим обґрунтований такий зростання тарифу? Компанія надала пояснення загальною кількістю 22 тисячі сторінок!".

Як повідомляв Знай. ua, після свят українців чекає нова система оплати за електроенергію. Старі правила перестають діяти вже з січня.

Знай. ua писав, що українці платитимуть за газ космічну суму. НКРЭКУ підвищить тариф на тепло для населення майже на 20%.