Після підняття ціни на блакитне паливо на 23,5% на житлово-комунальні послуги піднімуться і тарифи. Вони будуть залежати не лише від вартості газу, а й від рішення влади на місцях. У Києві вже назвали нові комунальні розцінки.

Нові тарифи для населення і бюджетних установ будуть введені з 1 січня 2019 року, - пише "businessua.com".

українці

Опалення

У столичних квартирах тепло подорожчає на 22,3%. Тариф 1354,78 гривні зросте до 1656,67 гривні за Гкал для будинків, які мають теплолічильники.

тепло

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У приміщеннях без лічильників новий тариф складе 38,55 гривні за квадратний метр опалювальної площі в місяць.

Гаряча вода

Разом з тим, тариф на централізоване постачання гарячої води для киян збираються підвищити на 22,5% - з 80,59 гривні до 98,76 гривні за кубічний метр (при наявності підключеної рушникосушки) і з 74,52 гривні до 91,34 гривні за кубічний метр без рушникосушки.

тарифи

Тариф для нежитлового сектору


Цього опалювального сезону найбльше здорожчання торкнеться релігійних організацій. Для них вартістьгарячого водопостачання піднімуть на 98,7% - з 50 до 99,37 гривні за кубічний метр.

А ось для бюджетних установ ціна зросте найменш відчутно - на 1% (до 99,75 гривні), для інших споживачів - на 0,8% (до 99,4 гривні за кубічний метр).

газ

Раніше в Мінсоцполітики заявляли, що тарифи на послуги ЖКГ піднімуть приблизно на 17%.

Нагадаємо, заробітчанам дали можливість також отримати субсидію, але для цього їм потрібно виконати умову Мінсоцполітики.

Як повідомляв портал Знай.ua, вже з січня 2019 року українцям на рахунки почнуть поступати "живі" кошти за зекономлені субсидії у минулих опалювальних сезонах. Їх громадяни можуть використати на будь-які цілі. Таким чином уряд розпочинає монетизацію субсидій.

Також Знай.ua писав про те, що родичів заробітчан шантажують субсидіями: що буде з перерахованими з Європи коштами?

Дивіться: Що таке монетизація субсидій та хто отримає реальні гроші