Впродовж року мешканці різних районів столиці ініціювали затвердження чималої кількості зелених зон. З одного боку, це прикраса міста, а з іншого – забезпечення збереження прибудинкової території від ймовірної появи багатоповерхівок та торгівельних центрів, які ростуть у Києві, як гриби після дощу. Чергову "порцію" зелених локацій було затверджено на пленарному засіданні депутатів Київради. Знай.ua дізналися, у яких саме районах з'являться нові парки та сквери.

"Зелене озеро" та іменні сквери

Наряду з утворенням нових зелених ділянок під час пленарного засідання були затверджені назви вже існуючих локацій для відпочинку.

Так, відтепер сквер на розі вулиць Сурикова та Повітрофлотського проспекту носитиме ім'я російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"В Росії у мене чимало родичів і всі вони – на боці України, засуджуючи дії Путіна. Голосом правди в них завжди був Борис Нємцов, тож я вважаю, що назву обрали дуже символічну – ми підтримаємо опозицію та адекватне населення Росії хоча б у такий спосіб. До того ж, це висловлює і нашу антипутіновську позицію", – каже мешканець Солом'янського району, студент Денис Вакуленко.

А от у Подільському районі сквер на вулиці Василя Порика, 7-9 відтепер носитиме ім'я видатного українського співака Кузьми Скрябіна.

"Саме ця назва була запропонована нами ще на початку цього року. Жителі Виноградаря пишаються тим, що Кузьма жив саме в нашому мікрорайоні, тож ми вирішили зробити все можливе, аби увічнити його ім'я. Обговорення розміщувалися на сайті міської адміністрації, в результаті на підтримку було зібрано близько 2 тисяч підписів", – говорить мешканка Виноградаря Катерина Нерестюк.

Серед оновлень у Подільському районі також і поява парку за адресою пров. Киянівський, 13-21.

Окрім того, депутати оголосили ландшафтним заказником місцевого значення "Зелене озеро" – природну територію заплави річки Сирець у Подільському районі, орієнтовною площею 6,6 га.

Лідери – Голосіївський район та Троєщина

Окрім Подільського та Солом'янського районів, низка локацій з'явиться і в інших районах столиці.

В центрі міста сквери затверджено на Андріївському узвозі, 33/6 та у Печерському районі на вул. Леоніда Первомайського, 7-Б.

Найбільша кількість зелених "оазисів" з'явиться у Голосіївському районі:

  • на вул. Антоновича, № 108 та на вул. Володимиро-Либідській, № 20/116, 22;
  • на вул. Ямська, 4;
  • на вул. Паньківській між будинками №№ 2, 2/25;
  • на вул. Маршала Якубовського 2-Г.

За кількістю новозатверджених скверів не поступається і Троєщина. У Деснянському районі додалося 4 нових зелених ділянки:

  • на вул. Драйзера, 36;
  • на розі вулиць Оноре де Бальзака та Марини Цвєтаєвої;
  • на вул. Марини Цвєтаєвої, 13;
  • на просп. Маяковського біля будинків №№ 62-А, 64-А та 66-А.

У Дніпровському районі відпочити та прогулятися можна буде на Броварському проспекті, 11, на Броварському проспекті, 17, а також на вул. Празька 1, 3, вул. Сосюри 4 та Дарницькій площі 2/2.

Мешканці ж Оболоні відтепер матимуть сквери на розі вул. Кирилівська та вул. Куренівська та на пров. Попова, 2-Г.

А ось у Дарницькому районі, окрім 2 скверів на вул. Вірменська, 1/9К, 3 та на просп. Миколи Бажана, 9-З, з'явиться ще й парк відпочинку, площею у 55 га, – протягнеться він вздовж вулиці Лугова.

РанішеЗнай.ua писав про те, як нардепи попросили Кличка не зганьбитися перед трансгендерами, мер нічого не обіцяв.

ТакожЗнай.ua писав про те, що розлючені кияни готують челендж-розправу за відсутність гарячої води - відро крижаної води на голову Кличка.