Початок демонтажу Шулявського мосту почнуть тільки у січні 2019 року. Про це повідомив керівник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов. Він заявив, що реконструкцію шляхопроводу завершать наприкінці 2019 року. Поки що триває реконструкція транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Вадима Гетьмана.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу КМДА, наразі проводяться роботи з відновлення дорожнього покриття на з'їзді з вулиці Вадима Гетьмана, а також на поворот з проспекту Перемоги на вулицю Довженка.
Знесення скандального шляхопроводу вже почався. Разом з ним під ківш екскаватора потраплять і Мафи, які знаходилися біля входу на станцію метро “Шулявська”. Як повідомив головний інженер КП "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва" Олександр Здольник, в ході реконструкції шляхопроводу фахівці проектують нову схему руху транспорту. Вже зараз монтують нові світлофори. Киян будуть інформувати про те, як краще об'їхати Шулявський міст.

Здольник попередив про те, що в перші дні на дорогах буде відбуватися справжнє пекло. Однак він висловив сподівання, що незабаром це пройде. Також головний інженер "Дирекції будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва" зазначив, що вже закінчені роботи з встановлення нових дорожніх знаків і світлофорів у зоні об'їзду. Також відновили контактну мережу, що дозволить налагодити рух тролейбусів.
Також він додав, що в найближчі дні почнуть зносити кіоски, які ще залишилися біля станції метро "Шулявська". Будівельники наразі переносять і розширюють зливову каналізацію, водопровід, телефонні і електрокабелі.
"Все робиться з таким розрахунком, щоб на майбутнє простір для будь-яких інших інженерно-транспортних рішень... Але зараз будуємо за затвердженим проектом розв'язки "неповний лист конюшини" зі знесенням ливарного цеху заводу "Більшовик".

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Здольник уточнив, що в ході робіт проспект Перемоги не перекриватимуть для транспорту повністю, тільки частково обмежать рух по одній смузі.
Додамо, що реконструкція Шулявського шляхопроводу обійдеться в 830 мільйонів гривень.
Реконструкція Шулявського моста стала вимушеним заходом після часткового обвалення застарілих конструкцій. Через це в Києві перекритий проїзд через проспект Перемоги. Водіям запропонували кілька об'їзних шляхів, проте через високу завантаженність паралельні вулиці часто простоюють в пробках.
Як раніше повідомляв "Знай.ua" у Києві провалився під землю асфальт
Також "Знай.ua" писав про те, як у Києві закривали Шулявський міст

Скільки чекати закінчення ремонту Шулявського шляхопроводу?