Київська міська державна адміністрація планує побудувати в 2019 році комплекс, який буде переробляти рослинні відходи, зокрема гілки, деревину і опале листя.

Про це розповів заступник голови управління екології та природних ресурсів Олексій Король в ефірі телеканалу "Київ".

"Його заплановано побудувати близько Бортницької станції аерації. Територія там велика – більше шести гектарів, яка буде використовуватися для будівництва такого переробного комплексу" Олексій Король

Експерт каже, що сухе листя, гілки та деревину аварійних сухостійних дерев будуть переробляти на паливні брикети. Управління екології вже подало відповідний бюджетний запит на створення комплексу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Крім того, Король розповів, що за рік у Києві накопичується більше 120 тисяч кубічних метрів рослинних відходів, з яких 60% - опале листя, яке комунальники збирають у парках і скверах.

Нагадаємо, екологи України налякані тим, що відбувається на річці Уж. Закарпатська річка, яка є притокою Прип'яті, виявилася забруднена значним викидом пально-мастильних матеріалів, пишуть місцеві ЗМІ.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", згідно з законодавством, в україні передбачений штраф за ці дії в розмірі від 170 до 1700 гривень. На думку екологів, спалювання не тільки приносить дискомфорт оточуючим, але і відбивається на стані повітря, що небезпечно.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що дослідники з Університету Індіани виявили високі рівні раніше невідомої забруднюючої речовини. Головна проблема в тому, що хімікат міститься не тільки в повітрі і на вулиці, але навіть у побутовій техніці і в домашнього пилу.