Невідомі поцупили маленьку бронзову скульптуру «Київський слоник». Мініатюрну фігурку слона встановили у вересні під аркою Дружби народів.

Повідомлення про те, що фігурка слона зникла, було опубліковано на Telegram-каналі Хуево Київ.

«Недовго музика грала, недовго фраєр танцював. Напевно прикрашає тепер чиюсь халупу. Ну коли вже це жлобство припинитися? », - зазначили під публікацією у Telegram-каналі.

Крім того, про зникнення фігурки на своїй сторінці в Facebook повідомила координаторка проекту «Шукай» Юлія Бевзенко.

Жінка зазначила, що скульптуру «Київський слоник», яку розмістили біля Арки дружби народів, викрали в ніч на 2 листопада. Організатори проекту планують виготовити дублікат та встановити на місці зниклої мініатюрної фігурки.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На фото, яке координаторка проекту "Шукай" опублікувала під постом, видно, що фігурку спиляли. У коментарях люди засуджують цей вчинок та не стримують своїх емоцій та почуттів.

«Київський слоник» простояв недоторканим трохи більше місяця.

Фігурка «Київський слоник» входить в проект «Шукай» - це міні-фігурки символів Києва, бронзові пам'ятки, що знаходяться по центру міста, їх встановили для того, щоб мешканці столиці та її гості гуляючи по місту знаходили маленькі статуетки. Тепер, на жаль, однієї з них немає.

Також відомо, це не перший випадок вандалізму над міні-фігурками. Раніше одну зі скульптур проекту «Шукай» через півроку зіпсували вандали.

Нагадаємо, раніше унікальна статуетка відкрила вченим таємницю давньогрецької міфології.

Археологи на території окупованого Кримського півострова виявили унікальну статуетку. Вперше більш ніж 200-річну історію археологічних вишукувань на землях Боспорського царства вдалося знайти настільки добре збережений виріб з кістки. У південній частині сучасної Керчі вже не перший рік дослідники ретельно вивчають давнє місто Тірітака. Повідомляють місцеві ЗМІ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що кинув під ноги, як ганчірку: на Львівщині затримали вандала.

Також "Знай.ua" писав, про те, що вандалізм за мотивами ідеологічної ненависті - Павленський отримав вирок.