У віторок, 30 жовтня, в Києві заупстили нову систему електронного квитка для проїзду в громадському транспорті міста. Нововведення працюватиме у тестовому режимі протягом року. Це кардинально змінює правила користування міським транспортом.

Про це повідомили на офіційному сайті КМДА.

"Увести з 30 жовтня 2018 року в режим дослідної експлуатації автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Києва незалежно від форм власності: у Київському метрополітені, на фунікулері, у міській електричці, трамваях і тролейбусах, автобусних маршрутах загального користування, а також автобусних маршрутах загального користування, що працюють в режимі маршрутного таксі", - йдеться в документі.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У наземному транспорті столиці система єдиного е-квитка у тестовому режимі працюватиме з 30 жовтня 2018 року по 30 жовтня 2019 року.

А до 31 жовтня 2019 року Департамент транспортної інфраструктури спільно з Головним інформаційно-обчислювальним центром, "Київпастрансом" і "Київським метрополітеном" повинні ввести електронний квиток в усіх видах транспорту на постійній основі.

Маршрутки, у яких встановлять систему

Що буде з цінами

У комунальному транспорті обладнання (валідатор - прилад, який вираховує суму за проїзд) встановлять за рахунок міського бюджету, а от приватним перевізникам доведеться встановлювати систему за власний кошт. Таким чином, очікується, що в маршрутках одразу ж злетять ціни за проїзд. До того ж, на деяких маршрутах він дешевший, ніж у автобусах, тролейбусах та метро.

Експерти говорять, що проїзд у маршрутках стартуватиме від 10 гривень.

Нагадаємо, пасажирам розповіли, як курсуватиме новий експрес до Борисполя.

Як повідомляв раніше Знай.ua, пасажирам повідомили, коли та на скільки здорожчає проїзд у київському транспорті.

Також Знай.ua писав, що на металеві літери для станції метро "Почайна" витратили понад 100 тисяч гривень.

Дивіться: електронний квиток. Що це таке та як користуватися