Киян у листопаді залишать без субсидій. У нових платіжках не буде відображено розмір призначення знижки через збій у програмі "Житлові субсидії" та у зв'язку з внесеними змінами до порядку призначення пільг.

Про це повідомили представники Київської міської державної адміністрації.

В КМДА зазначили, що споживачам не варто турбуватися, адже після усунення зазначеного недоліку в квитанціях субсидіантів буде відображена сума призначеної субсидії за два місяці: жовтень і листопад.

платіжки

Таким чином, пізніше людям, що сплатили у жовтні у повному обсязі за комуналку, зроблять перерахунок.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Так, наприклад, якщо субсидія за жовтень склала 300 грн, а за листопад – 350 грн, то в наступній платіжці (за листопад) субсидія становитиме 350 грн. + 300 грн. = 650 грн. Якщо з тих чи інших причин громадянин не зміг оплатити комунальні послуги за жовтень в повному обсязі, через що виникла заборгованість, це ніяк не вплине на подальше призначення субсидії", – підкреслив директор департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

газ

За його словами, субсидиантам, які користувалися субсидією в неопалювальний (річний) період, у перерахунку на опалювальний період буде проведено автоматично, без повторного звернення.

Додамо, українцям, які ще не встигли оформити субсидію, вони зможуть подати документи у листопаді та навіть грудні. Їм також зроблять перерахунок та компенсують оплату за два місяці.

показники

Нагадаємо, газ в Україні дорожчатме у три етапи. На вимогу Міжнародного валютного фонду, ціну на блакитне паливо повинні підняти ще на 40%.

Як повідомляв раніше Знай.ua, тарифи піднімуть, але не всім. Ті, хто у минулому опалювальному сезоні переплатив за тепло, їх здорожчання не торкнеться.

Також Знай.ua писав, що експерти розповіли, як заощадити на опаленні. Ці прості поради допоможуть не мерзнути взимку та платити втричі менше.

Дивіться: Як отримати автономне опалення