У Києві неймовірними темпами людей косить грип та ГРВІ. Показники захворюваності зростають з кожним днем та на сьогоді хворих уже понад 11 тисяч.

Про це повідомили представники КМДА на офіційному сайті.

"У столиці за 43-й тиждень епідсезону зареєстровано 11 390 хворих на грип та ГРВІ (за 42-й тиждень захворіло 9778) та спостерігається зростання у порівнянні з попереднім тижнем на 14,2%. Інтенсивність епідемічного процесу перебуває на рівні, характерному для цього періоду року. Показники захворюваності - 384,4 (за 42-й тиждень – 330) та є нижчим епідемічного порогу на 55,1%", - розповіли у відомстві.

лабораторія

Серед хворих більшість - це діти.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Дорослих захворіло 3619 осіб (зростання на 22,2%), дітей – 8120 (зростання на 14,3%). У структурі захворюваності діти становлять 71,3%. Серед школярів спостерігається зростання захворюваності на 14,5% До медичних закладів за 43-й тиждень епідсезону госпіталізовано 89 осіб, із них 81 – дитина", - додали у КМДА.

Щеплення для всіх школярів

Батькам нагадали, що нещеплених дітей можуть не допустити до навчального процесу. І така вимога навчальних закладів, за словами юристів цілком правомірна.

За наказом МОЗ, діти до 6 років повинні пройти необхідну вакцинацію.

Без щеплень дітей допустять лише тих, хто має протипоказання від лікарів.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоровя змінило правила виклику швидкої допомоги. Тепер лікарів відправлятимуть до пацієнтів лише в екстрених випадках.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в українських школах фіксують масову захворюваність на кір. Батьків попереджають про нову епідемію та просять вчасно робити профілактичні щеплення.

Також Знай.ua писав, що у МОЗ розповіли, які штами грипу атакують українців у цьому році.

Дивіться: Як розпізнати грип та ГРВІ