Нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація, що у маршрутках передмістя Києва зросте ціна на проїзд. Вже з першого листопада будуть відомі остаточні тарифи.

За словами експертів, проїзд у найближче передмістя може зрости на 1-2 гривні, на більш дальні маршрути на 1-4 гривні. Нові тарифи набудуть чинності вже на початку листопада. Про це говорили на прес-конференції в "Голос.UA".

На думку директора компанії "Трансгрупп" Володимира Назаренка, на формування тарифу впливає два фактори: закупівля нового транспорту і ціна на бензин. Враховуючи те, що ціна на бензин зросла на 20%, підвищення тарифів неминуче.

Також на ціноформування впливає закупівля автобусів, які повинні бути не нижче стандарту Євро-5. В Україні їх виробляє Черкаська фірма Ataman. Вартість одного такого автобуса - 2 млн грн.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Крім того, єдина форма, яку збираються закупити водіям, може вплинути на ціну проїзду.

маршрутка
маршрутка

Керівник консалтингової компаній William Invest Віктор Медвідь вважає, що зростання ціни варто було чекати ще з вересня. Він також заявив, що через квартал ціна може вирости знову, а ціна проїзду стане наполовину більшою за нинішню.

Експерт з питань транспортного модерування Дмитро Беспалов вважає, що ціну можна врегулювати, і вона не буде збільшуватися так часто. Для початку, варто ввести систему електронних квитків. Безготівковий розрахунок і електронні квитки, на його думку, допоможуть контролювати оплату і будуть більш зручним для пасажирів.

Маршрутка
Маршрутка

Також він вважає, що варто покращити систему проїзного квитка, яка буде вигідною навіть для тих, хто рідко користується транспортом.

Нагадаємо, у Запоріжжі істотно подорожчає громадський транспорт.

Раніше Знай.ua повідомляв, до кінця осені вже можна буде проїхати від залізничного вокзалу до аеропорту Бориспіль на новому швидкісному транспорті.

Також Знай.ua писав, до 1 листопада у Києві в тестовому режиму запускають електронний квиток.