Найчастіше в кафе або ресторанах можна побачити на вбиральні табличку – «Тільки для відвідувачів». Ну а якщо дуже закортіло, а виховання не дозволяє йти в кущі, то є інший варіант.

«Хто знає про розпорядження КМДА № 579 від 18.04.2008? А між тим, воно дуже важливо для кожного. Згідно з цим розпорядженням, гуляючи по Києву, ви можете нітрохи не бентежачись, зайти в будь-яке кафе чи ресторан, щоб відлити або по якийсь іншій потребі. Безкоштовно і безперешкодно. А якщо не пускають, то дзвонити 1551 і заклад покарають. Розпорядження називається «Про вільний доступ громадян до туалетів закладів громадського харчування в Києві». Черновецький підписав. Там сказано: «Запровадити в місті Києві безкоштовне та вільне користування мешканцями та гостями міста Києва туалетами у закладах громадського харчування з 20.04.2008». — написав на своїй сторінці в Facebook Ігор Ляшенко.

Варто відзначити, що через 8 років після розпорядження колишнього мера Леоніда Черновецького з'явилася петиція про необхідність сучасних муніципальних вбиралень у Києві. Це звернення на сайті КМДА набрало понад 10 тис. голосів.

За результатами голосування, КМДА видала розпорядження про розробку проектів і встановлення 16-20 сучасних автоматизованих громадських туалетів європейського зразка протягом 2018-2019 років. Займатися закупівлями було доручено КП «Київводфонд», у якого знаходяться на балансі столичні громадські туалети. На сторінці петиції вказується, що в першому півріччі 2018 року комунальне підприємство провело торги і підписало 6 договорів на проекти за модульним вбиральнями.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Крім того, для киян і гостей міста створили сайт з адресами безкоштовних вбиралень. Будь-який користувач смартфона може завантажити спеціальний додаток або просто зайти в інтернет. При цьому за вхід в деякі з них все ж потрібно заплатити.

Нагадаємо, що нещодавно кияни почали поширювати відео, на якому видно, що посеред дороги на проспекті Соборності стоять 4 біотуалети.

Як повідомляв портал Знай.uа, на мобільних пристроях мешкає в 10 разів більше бактерій, ніж у туалетах.

Також портал Знай.uа писав, що депутат Київради Роман Ярошенко запропонував відремонтувати провулок Ушинського, оскільки "Київавтодор" ще рік тому зняв там асфальтове покриття, а відремонтував зовсім іншу вулицю.