Кілька тижнів тому скандал у школі №7 в Броварах прогримів на всю країну: через обвал у приміщенні евакуювали дітей. Нещодавно муніципалітет зробив несподівані висновки – мовляв, проблема у тому, що заклад переповнений, тому пропонують з наступного року брати плату з "приїжджих" дітей з району.


Мерія вважає, що таким чином нібито зможе " вирішити питання браку місць за партами", тільки до чого тут обвал невідомо. Депутати не думають про будівництво нових шкіл, хоча у бюджеті такі витрати закладені.

обвал у школі Броварів
обвал у школі Броварів


На засіданні виконавчого комітету Броварської міськради 11 вересня мер Ігор Сапожко заявив про намір міської влади ввести платне навчання для дітей, які не мають реєстрації в місті.

обвал у школі Броварів
обвал у школі Броварів

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

"…зробили розрахунок дошкільних установ на одну дитину, який показав, що сума утримання одного вихованця становить 3,6 тисяч гривень. Ці кошти батьки можуть платити в бюджет самостійно. Другий варіант полягає в тому, що дітей, які не прописані в Києві, будуть направляти в їх органи місцевого самоврядування, щоб батьки подавали заяви щодо надання субвенції місту Києву ", - зазначив він.


Як відомо, станом на даний час у броварських школах навчається понад 1,5 тисячі дітей, які приїжджають з району. При цьому, на сьогодні друга зміна в школах міста налічує майже 4 тисяч учнів.

обвал у школі Броварів
обвал у школі Броварів


Крім того, навчатися до Броварів їдуть діти з Княжичіва, Требухова, Великої Димерки.

"Завтра під адміністрацію прийдуть батьки дітей, які навчаються в Києві, і зажадають субвенцію.А ми і далі будемо мовчати, що в Броварах вчаться тисячі дітей з району. Княжичі, Требухів, Велика Димерка - самодостатні села. Чому ми повинні платити за них? Нам потрібно створити баланс. Сільради повинні платити за тих дітей, які у нас навчаються. Це буде справедливо ", - стверджує мер міста.

обвал у школі Броварів
обвал у школі Броварів


В управлінні освіти звітують, що зведена мережа дошкільної освіти Броварів станом на 5 вересня 2018 року становить 21 дитсадок – тобто, у порівнянні з минулим роком, більше тільки на 1 заклад, а цього зовсім не достатньо для такої великої кількості дітей.

У мережі закладів загальної середньої освіти міста налічується 10 шкіл, Броварське навчально-виховне об'єднання (Буво), на базі якого діє загальноосвітня школа I-III ступенів, ліцей технологічного профілю та вечірня школа; приватна школа "Фортуна", ТОВ "Навчально-реабілітаційний центр" Мозаїка "і центр корекції та розвитку дитини" Сіал ".

Станом на 5 вересня, всього в вищевказаних навчальних закладах міста навчаються 14 266 учнів, безпосередньо в школах - 14 013 дітей. Середня наповнюваність класів, станом на 06.04.2017 року, в більшості шкіл досягає 30. У гімназії ім. Олійника, СШ №5 в класах в середньому майже по 33 учні.


Дивіться: у Броварах через аварію у школі дітей евакуювали посеред уроків


Нагадаємо, зловмисники обчистили дітей просто у школі.
Як повідомляв Знай.ua, у Києві зупинилася Куренівсько-Червоноармійська лінія метро (синя гілка).
Також Знай.ua писав, у столиці пролунав потужний вибух.