У неділю, 14 жовтня, націоналісти мають намір знести пам'ятник генералу Ватутіну в Києві. Про це у Facebook повідомив лідер добровольчого руху "ОУН" Микола Коханівський.

Початок акції заплановано на 11:00 біля метро "Арсенальна".

"Збираємося в 11:00 біля ст. м "Арсенальна" і йдемо в Маріїнський парк, щоб максимально пошкодити радянських ідолів - арсенальского більшовика-бунтівника і окупанта Ватутіна. Минулої середи такий план заходів остаточно затвердив оргкомітет з відзначення дня створення УПА у складі: Добровольчого руху ОУН, Чорного Комітету, Білого Молота, ГО "Смуга". Всіх запрошую, бо з поліції вже дзвонили багато разів і просили цього не робити. Це означає, що влада чіпляється за свої внутрішньо окупаційні символи", - повідомив він.

Рішення остаточно затвердив оргкомітет з відзначення дня створення УПА у складі "Добровольчого руху ОУН", "Чорного комітету", "Білого молота", ГО "СМУГА", зазначили в русі.

У прес-службі також зазначили, що незважаючи на численні дзвінки з поліції з настійними проханнями відмовитися від спроби самовільного демонтажу пам'ятника, акцію не скасують.

При цьому раніше голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що пам'ятник радянському воєначальнику Ватутіну в центрі Києва, який знаходиться безпосередньо на могилі, згідно з законодавством, має там залишатися, так як проходить по категорії "надгробні пам'ятники".

Микола Ватутін - генерал армії Радянського Союзу, під керівництвом якого війська 1-го Українського фронту брали участь у битві за Дніпро і визволення Києва 6 листопада 1943 року. Помер 15 квітня 1944 року в Києві від сепсису внаслідок поранення в ногу, яке отримав у Рівненській області при нападі загону УПА. 17 квітня Ватутіна поховали в Маріїнському парку.

Нагадаємо, націоналісти влаштували дебош у Києво-Печерській Лаврі.

Раніше Знай.uа писав, что націоналісти облили журналістку чимось "білим і липким".

Знай.uа писав, що відомого активіста С14 намагалися підірвати, є постраждалі.