Із 15 жовтня у Києві розпочнуть розгортання системи централізованого опалення.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час прес-брифінгу на ТЕЦ-6, йдеться на сайті КМДА.

Крім того варто відзначити, що він відразу ж заявив, що початок опалювального сезону не означає те, що тепло прийде у домівки киян, адже мережі вже доволі довгий час не використовувались. У тому числі це сталось, через те, що була відсутня подала теплої води.

"Враховуючи прогноз погоди та різке похолодання з наступного тижня, ми розпочинаємо опалювальний сезон із 15 жовтня. Для розгортання системи централізованого опалення нам необхідно близько двох тижнів, адже тривала відсутність гарячої води негативно вплинула на стан мереж", – сказав Пантелеєв.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Пантєлєєв також нагадав, що у столиці дуже велика протяжність теплових мереж, яка складає близько 3 тисяч кілометрів.

"Тому ми заздалегідь розгортаємо роботу, аби встигнути запустити опалення до настання холодів", – пояснив чиновник.

Разом з тим варто відзначити, що підписання угоди з НАК "Нафтогаз" і укладення договорів на поставку газу дозволить відновити постачання гарячої води вже в найближчі дні.

Крім того Клично відзначив, що кияни дуже довго були без води через "ігри монополістів". Також він розповів, що влада вже уклала всі необхідні угоди з державним монополістом.

"Місто взяли в заручники монополісти, які постачають газ, - заявив Кличко. - Ми робили все, що від нас залежить. До вирішення цієї проблеми привернули Кабінет Міністрів. Щоранку у нас починалося з переговорів з НАК "Нафтогаз . Мирова угода, нарешті підписано, і я впевнений, що в найближчі дні гаряча вода з'явиться в квартирах киян ".

Нагадаємо, в Україні різко подорожчали основні продукти.

Як повідомляв "Знай.ua", влада вигадала, як витрусити з українців останнє.

Також "Знай.ua" писав, що коли українці отримають нові тарифи на опалення та воду.

Новий опалювальний сезон та здорожчання м’яса - Економічні новини