У Києві планують побудувати Подільський мостовий перехід. Інтенсивність руху автотранспорту по 5 чинним мостах через Дніпро складає близько 300 тис. одиниць автомобілів на добу, орієнтовно 60-70 тис. автомобілів на кожен міст.

В "годину пік" пропускна здатність, закладена у конструкцію, перевищується майже в 3 рази. Про це повідомляє прес-служба ККГА.

В особливо несприятливому становищі опинилася північно-східна частина міста, де найбільший житловий район Троєщина - Вигурівщина - Воскресенка пов'язаний з правобережжям тільки Північним мостом.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

"У зв'язку з цим триває будівництво Подільського мостового переходу, який розрахований на спільний шестисмуговий рух автомобілів з пропускною спроможністю 60 тисяч одиниць за добу і метрополітену", – зазначили чиновники.

Зокрема, вже виконані роботи по зміцненню монтажних опор, зварювання стиків арки, антикорозійного захисту балки жорсткості і арки, монтажу підвісних лісів балки жорсткості і змонтовані 4 з 19 в'язів арки мосту через Дніпро.

Також виконані роботи на естакадах на Рибальському півострові, Трухановому острові, в урочищі Горбачиха та біля дамби Русанівських садів, Лівоповоротному з'їзді з мостового переходу і на мосту через р. Десенка. Загальна вартість виконаних в цьому році робіт складає орієнтовно 392,7 млн грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні побудують першу нормальну дорогу. В Україні збираються почати будівництво першого автобану по всім вимогам Європейського Союзу, кошти на нього може виділити Німеччина. Відповідну заяву зробив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Глава відомства стверджує, що роботи заплановані в напрямку Маріуполь-Запоріжжя в південно-східній Україні. На зустрічі з німецькими колегами мова йшла також про допомогу Краматорську та його розвиток.

Нагадаємо, місці відомого видавництва у Києві біля метро "Шулявська" може з'явитися чергова житлова висотка.

Як повідомляв портал Знай.uа жителів області хочуть зробити киянами. Що зміниться для мешканців Коцюбинського?

Знай.uа писав про те, що під Києвом побудують сучасну транспортну розв'язку.