Київрада затвердила перелік ділянок доріг, на яких дозволяється їздити швидше. Так на окремих двулицм столичним водіям можна набирати швидкість до 80 кілометрів на годину.

Про це інформує прес-служба Київради, яка затвердила відповідне рішення та оголосила список вулиць, на яких діятимуть нові правила.

Так, на період з 1 квітня по 1 листопада вступлять в силу оновлені вимоги до правил дорожнього руху, згідно з якими швидкість руху транспорту в населених пунктах знижена з 60 км/год до 50 км/год.

Однак, враховуючи важливість забезпечення належних умов для життєдіяльності Києва, виникає необхідність збільшити дозволену швидкість руху на окремих ділянках. Згідно з постановою Кабміну, міські влади повинні погоджувати відповідний перелік автодоріг з Національною поліцією. Також повинні враховуватися відповідні дорожні умови, пояснили в прес-службі.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Отже, за результатами аналізу, було визначено 17 столичних вулиць, на яких дозволяється швидкість руху транспортних засобів до 80 км/год на період з 1 квітня по 1 листопада.

Однак, це не стосується зимового періоду, оскільки за складних погодним умов варто буде дотримуватися швидкості в межах 50 км/год.

Ці 17 ділянок пристосовані для більш інтенсивного трафіку, оскільки не мають наземних пішохідних переходів і перетинів транспортних потоків на одному рівні.

Зокрема, збільшена швидкість руху з 1 квітня по 1 листопада на наступних ділянках:

  • просп. Перемоги (від Повітрофлотського шляхопроводу до вул. Чорнобильська);
  • Велика Кільцева дорога (від вул. Міської до перетину з вул. Газопровідної і від вул. Газопровідної до Мінського проспекту): вул. Міська (від вул. Стеценко до Гостомельського шосе) (за умови проведення капітального ремонту проїжджої частини);
  • - Кільцева дорога (від пр. Перемоги до вул. Трублаїні);
  • Автодорога Р-69 (від вул. Озерної до кордону р. Києва);
  • - просп. Бандери (від просп. Оболонський до Московського мосту);
  • просп. Ватутіна (від Московського мосту до Керченської площі); - вулиця Набережно - Рибальська (від Гаванського мосту до вул. Електриків);
  • Наддніпрянське шосе;
  • Набережне шосе (від Поштової площі до Наддніпрянського шосе);
  • Столичне шосе (до вул. Ак. Заболотного);
  • вул. Саперно-Слобідська (від вул. Н. Грінченка до Південного мосту);
  • просп. М. Бажана (від Південного мостового переходу до Харківської площі);
  • Броварський просп. (від просп. Визволителів до вул. Братиславській і від вул. Кіото до закінчення населеного пункту "Київ") (за умови проведення капітального ремонту проїжджої частини); - бул. Перова (від вул. Воскресенської до вул. А. Навої);
  • вул. О. Теліги (від вул. Ольжича до вул. Кирилівської); - просп. Соборності (при установці розділового транспортного огородження).

Нагадаємо, Київ збираються звільнити від маршруток.

Як повідомляв портал Знай.ua, через нові правила паркування у копів виникло чимало нових проблем.

Також Знай.ua писав про те, що у столиці подорожчає проїзд у маршрутках.