Багатостраждальні кияни, які постійно страждають від відключення води, зіткнулися з новою бідою. Як повідомляє телеграм-канал "ХК", в районі Оболоні один з жителів помітив, що з крана почала текти незрозуміла біла гидота.

"На Оболоні до водопроводу підключили кисіль. Хотів попити водички, але щось не пішла", - пише один із користувачів.

Судячи з фото, з крану на Оболоні тече непридатна для вживання, дуже погано очищена вода.

Раніше повідомлялося, що столична влада не поспішає з включенням тепла в квартирах киян. А все через тепло на вулиці.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Про це повідомили в прес-службі КМДА.

Як уточнили представники мерії, оскільки, за прогнозами синоптиків, найближчий тиждень обіцяє бути теплим, а значить включати батареї поки рано.

"Підключення житлових будинків до опалення в Києві починатися з урахуванням температури повітря, яка може опуститися до позначки +8 і нижче градусів за Цельсієм і триматися на такому рівні протягом не менше трьох днів… Ми подивилися прогноз на наступний тиждень, протягом якого бачимо 17-18 градусів тепла. Прийнятно платити за опалення 30 гривень за квадратний метр, коли на вулиці така температура? Багато киян думає, що немає, - заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелев.

Раніше Кабінет міністрів анонсував, що опалювальний сезон в Україні, як і передбачалося, розпочнеться 15 жовтня. Крім того, глава уряду додав, що влада на місцях повинна переживати про комфорт людей, тому тепло повинні подати в будинку якомога швидше.

Нагадаємо, столичний мер Віталій Кличко розповів, де бере гарячу воду вдома і порадив киянам слідувати його прикладу.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці навчилися утеплювати будинки марихуаною. Як виявилося, цей природний матеріал не тільки добре зберігає тепло, але ще й не горить.

Також Знай.ua писав про те, що киян і гостей столиці попередили про можливе обмеження роботи трьох станцій метро.