Середня зарплата по Києву повільно, але вірно зростає. На відміну від цін, які ростуть не тільки вірно, але ще й стрімко. Отже, для жителів столиці начебто хороша новина: середня зарплата зросла на 82 гривні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держстату. Так, судячи з показниками серпня, середньостатистичний киянин отримував 13077 гривень, хоча ще в липні це були 12995 грн. Зміни зафіксовано у переважній більшості видів економічної діяльності.

Традиційно на ринку праці лідирує видобувна галузь, працівники якої отримуют від 46 000 гривень. До речі, це не найкраща цифра, оскільки протягом останніх місяців простежується повільне зниження зарплат у цій сфері. Друге місце посідають страхування та фінанси - 20,4 тис. грн, на третьому - оборона, державне управління - 19,8 тисяч в середньому.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Аутсайдерами в цьому рейтингу є представники туристичної галузі: всього 6,6 тисяч гривень, що лише на тисячу більше, ніж заробляють у будівельній сфері. В серпні тут зарплата зросла на 200 гривень. За інформацією Держстату, з початку року середньостатистичний заробіток збільшився на 1,4 тисячі.

Нагадаємо, що в українському уряді спробували пояснити, чи є у пенсіонерів, які працюють під час заслуженого відпочинку, право на субсидії на основі їх пенсії і зарплати.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", газ для населення в Україні вже найближчим часом може подорожчати у зв’язку з вимогами, які Міжнародний валютний фонд поставив перед української владою перед наданням чергового траншу допомоги.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що стала відома статистика реальних зарплат в Україні. Найвищі зарплати зафіксовані в Києві та Київській області найнижчі в Чернівецькій області.