У четвер, 4 жовтня, у центрі Києва проходить масштабний мітинг: сотні членів Національної академії наук перекрили вулицю Грушевського, від Липської до Шовковичної.

Близько 400 мітингувальників влаштували марш протесту. Прийшовши під стіни Верховної Ради, учасники скандують "Україна без науки-Україна без майбутнього". Як повідомляє "Информатор", учасники маршу вимагають збільшити фінансування сфери науки, підвищити зарплати наукових діячів і ґрунтовно оновити матеріальну базу.

Паралельно з цим під Радою проходить ще одна акція протесту, учасники якої виступають за захист прав тварин. Зазначимо, що 4 жовтня депутати ухвалили законопроект №9036, згідно з яким в Україні офіційно змінять військове вітання. Голос "за" віддав 271 народний депутат. У даний момент парламент розглядає проект про продовження особливого статусу для Донбасу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Під Київрадою зчепилися активісти і поліцейські

У центрі Києва мітинг проти незаконного будівництва на Осокорках закінчився сутичками і навіть затриманнями. Повідомляється, що в приміщенні зібралося чимало так званих "зелених чоловічків", усі вони – в характерній формі, схожій на військову, кольору хакі.

Нагадаємо, десятки активістів прийшли під КМДА з вимогою зупинити незаконне будівництво на Осокорках.

Як повідомляв "Знай.uа", депутата Київради Сергія Гусовського облили зеленкою під час акції протесту в столиці.

Також "Знай.uа" писав про те, що в Києві біля будівлі міської адміністрації, був проведений мітинг на підтримку двох найстаріших кінотеатрів міста - Кінопанорами і України, про закриття яких говорилося останнім часом.