Столична влада проголосувала за ліквідацію маршруток. Стало відомо, коли у столиці зникне остання маршрутка.

За новий проект 75 голосами підтримала Київрада зіконопроект, який має на меті скасувати маршрутні таксі та оновити парк автобусів, тролейбусів і трамваїв.

Так, передбачається, що повністю реалізувати закон зможуть до 2024 року.

"Необхідно кардинальне реформування системи громадського транспорту в Києві. Зараз 40% маршрутних таксі в столиці курсують незаконно, і дієвого контролю за роботою таких перевізників не спостерігається. Цільова програма повинна вирішити цю проблему", - повідомляє прес-служба КМДА.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Як додав автор проекту Олександр Пабат, це європейський досвід, який показує, що таким чином краще забезпечується безпека для пасажирів та водіїв. Адже, як показує практика, сьогодні більшість маршрутних таксі знаходяться в аварійному стані. Деякі і губили колеса на ходу, в них ламалися двері, випадали та гинули люди.

Тепер справа за профільним міністерством, який у піврічний термін повинен розробити відповідних проект.

Нагадаємо, водій-гуморист возив людей в маршрутці так зсказати з вітерцем, без дверей. Як повідомляють свідки події, маршрутка No17 просто під час руху загубила двері. Водій, як відзначають пасажири не розгубився: від душі посміявшись, він поставив двері на місце і відправився далі по маршруту.

Як повідомляв портал Знай.ua, бидло-маршрутник принизив бійця АТО через проїзд. Так, відзначається, що причиною було небажання водія везти військовослужбовця безкоштовно. Він називав чоловіка "бабою, яка не здатна за себе заплатити". З Винуватцем скандалу вже розібралися.

Також Знай.ua писав про те, що у Чернівцях при загадкових обставинах загорілася маршрутка. Як відзначають очевидці, спроби швидко загасити загоряння в транспорті не увінчалися успіхом.

Дивіться: Маршрутник побив поліцейського