Кияни скоро пересядуть на новий транспорт. Київрада проголосувала за повну ліквідацію маршруток у столиці.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської міської адміністрації.

Так, депутати більшістю голосів ("ЗА" проголосувало 75 депутатів) підтримали проет про заміну марруток іншим транспортом, таким, як автобуси, тролейбуси та ін. Голосування відбулось у вівторок, 2 жовтня.

На сесії Київради депутати прийняли рішення про розробку Міської комплексної цільової програми розвитку транспортного обслуговування населення та забезпечення безпеки дорожнього руху на 2019-2024 роки, в рамках якої, пропонується прибрати маршрутки і оновити парк автобусів, тролейбусів і трамваїв.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Необхідно кардинальне реформування системи громадського транспорту в Києві. Зараз 40% маршрутних таксі в столиці курсують незаконно, і дієвого контролю за роботою таких перевізників не спостерігається. Цільова програма повинна вирішити цю проблему", - йдеться в повідомленні.

Як додав атор проекту Олександр Пабат, це європейський досвід, який показує, що таким чином краще забезпечується безпека для пасажирів та водіїв. Адже, як показує практика, сьогодні більшість маршрутних таксі знаходяться в аварійному стані. Деякі і губили колеса на ходу, в них ламалися двері, випадали та гинули люди.

Тепер справа за профільним міністерством, який у піврічний термін повинен розробити відповідних проект.

Нагадаємо, водій-гуморист возив людей в маршрутці без дверей.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Чернівцях при загадкових обставинах загорілася маршрутка. Як відзначають очевидці, спроби швидко загасити загоряння в транспорті не увінчалися успіхом.

Також Знай.ua писав про те, що бидло-маршрутник принизив бійця АТО через проїзд. Так, відзначається, що причиною було небажання водія везти військовослужбовця безкоштовно. Він називав чоловіка "бабою, яка не здатна за себе заплатити". З Винуватцем скандалу вже розібралися.